Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.01.30

Az Év Orvosa pályázat jelöltjei között a nagykanizsai kórház főorvosa, Dr. Dúll Gábor

Az Év Orvosa Pályázat 2014 jelöltjei között pillanatnyilag Zala megyéből egy közönségjelölt orvos van, a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház Fül-orr-gégészetének főorvosa, Dr. Dúll Gábor.

 

dr-dull-gabor-nagykanizsa-korhaz.jpg

(A fénykép még 2011-ben készült. Fotó: Szakony Attila - Zalai Hírlap)

 

A szakembert és osztályát egy volt betege így mutatta be:

"A Doktor Úrnál végre jó kezekben vagyok!
2012 tavaszán kerültem fulladás miatt kórházba, ahol gégemetszést kellett végrehajtani rajtam. Innen beutaltak egy másik klinikára a műtét elvégzésére. Ekkor egy tumort, valamint kettő darab fekélyt kellett eltávolítani, mely megoldására a mellkasomból varrtak fel a gégémhez izmot. A műtét talán sikerült, de kialakult egy fisztula, amely gombás fertőzés miatt nem gyógyult be. Visszaküldtek az előző intézménybe, megfelelő klinikai utasítással karanténban kellett antibiotikumos kezelést kapnom. A helyzet nem oldódott meg, így újabb műtét következett. Ekkor a bal alsókarból kivett úgynevezett kínai lebenyt varrtak fel, hogy a lyuk begyógyulhasson végre, ám sajnos a baktérium jelenléte megakadályozta azt. A fisztula lyukba hangprotézist építettek be, melyről kiderült, hogy nem zár tökéletesen és a nyálat átereszti a tüdő felé. Néhány hónap múlva újabb altatás következett, körben bevarrták a protézist. Tudomásomra jutott egy specialista, Dr. Dúll Gábor főorvos Nagykanizsán, aki vállalta, hogy megvizsgál. Őt azért kellett megkeresni, mert előző kezelőorvosom azt mondta nekem, hogy nem tud többet tenni az érdekemben, mehetek ahová csak akarok. A doktor úr Nagykanizsán fogadott, és kettő hét fekvés után új hangprotézist rakott be. Később, nagyjából egy hónap múlva az is kezdett átereszteni. 2014 tavaszán új típusú eszközt ültettek be ambulánsan, de ez azonnal eresztett. Újra felhívtam Dr. Dúll Gábort, aki újabb protézist ültetett be Nagykanizsán. Meg kell jegyeznem, hogy altatással történt a műtét és ez idáig a legjobban sikerült. Dr. Dúll Gábor és osztálya rendkívül jól működő csapat. Udvariasak, és ami fontos számomra, hogy szavahihetőnek bizonyultak. A doktor úr még vasárnap is bejött és megvizsgált. Ilyet még egyik intézményben sem tapasztaltam. Sajnos a protézisemet hat havonta cserélni kell, de legközelebb is Dr. Dúll Gábort fogom választani, már nem is megyek máshová!
"

 

Kérjük, szavazzanak Dr. Dúll Gáborra! Interneten szavazni március 5-től március 19-ig lehetséges. A szakember Astellas-os oldalát  IDE KATTINTVA TALÁLJÁK MEG.