Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.05.21

Az elhunyt motorosokra emlékeztek Kistolmácson

Szombaton Kistolmácson a közlekedési balesetben elhuny motorosok emlékművénél tartott megemlékezést a Honda Motorosok Baráti Köre. Szabó Miklós a közel 1800 tagú országos csoport vezetője honlapunknak elmondta, különféle programok, közös túrázások tartják egyben a csapatot. Kistolmácsra most először szerveztek találkozót és nagyon tetszik nekik a rendezett tér, a tó és a környék is.

kistolmacs-motoros-emlekmu-1.jpg

(B-j) Farkas Szilárd letenyei polgármester, Szabó Miklós a Hondások vezetője, Birkás Zoltán kistolmácsi polgármester)

kistolmacs-motoros-emlekmu-4.jpg

(Motorosok a kistolmácsi megemlékezésen)

A rendezvényre mintegy 50 motoros jött el, közülük legtöbben a környékbeli településekről gurultak Kistolmácsra.
Szabó Miklós köszöntője után Birkás Zoltán kistolmácsi polgármester szólt az emlékmű történetéről, amelyre már sajnos 18 motoros táblája került fel ezidáig.
Farkas Szilárd letenyei polgármester, egyben a Kistolmács Jövőjéért Közhasznú Egyesület vezetője többek között szólt az úton közlekedők, a hajósok és utasaik védőszentjéről Szent Kristófról, akinek képét ma is sok autós és közlekedő magával hordja, kérik közbenjárását az út során.

kistolmacs-motoros-emlekmu-2.jpg

kistolmacs-motoros-emlekmu-3.jpg

A motoros programra egy idős házaspár is eljött Zalaegerszeg környékéről, akik a Facebookról tudták meg, hogy lesz ez a rendezvény. Fiuk 2014-ben vesztette életét motoros balesetben.
Farkas Zsanett főszervező lapunknak elmondta, szándékuk szerint a baráti társaság ezentúl minden évben visszatér a zalai kis faluba.
Ezt követően a koszorúzás és a mécsesgyújtás következett, majd a támogatóknak köszönhetően helyszínen készített ízletes pincepörkölttel és üdítőkkel vendégelték meg a Kistolmácsra látogató motorosokat.

 


loading...