Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.11.10

Autós razzia volt Zala megyében

A mögöttünk hagyott hétvégén a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság, a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársaival és polgárőrökkel együtt - mintegy 20 fő - közlekedésbiztonsági akciót tartott a megyében.

Az ellenőrzés célja a közlekedésben résztvevő, nem megfelelő műszaki állapotú, engedély nélkül átalakított járművek forgalomból való kiszűrése, az illegális gyorsulási versenyek megelőzése, megakadályozása, és az ittas vagy a vezetési képességre hátrányosan ható szerek befolyása alatt közlekedők felderítése - írták.

Az autós razzia során 97 embert igazoltattak, 86 gépkocsit ellenőriztek, ennek során 10 személy bírságoltak meg összesen 210 ezer forintra.

Három esetben a tulajdonosok engedély nélkül alakították át autóikat, ez esetben a forgalmi engedélyüket azonnal bevonták valamint több gépkocsi soron kívüli műszaki vizsgáztatását is elrendelték.

zala-megye-rendorseg-razzia.jpg

(Fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

A ZMRFK kedden azt is közölte, az elmúlt 24 órában négy baleset történt Zalában, közülük az egyik súlyos sérüléssel végződött. Közlekedési szabálysértés miatt hétfőn öt feljelentés történt és három személyt fogtak el, akik közül az egyik éppen bűncselekményt követett el.