Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.08.23

Autókat fosztogatott a Balatonnál, postást rabolt ki Keszthelyen

A vádirat szerint a vádlott 2018 tavaszán – alkalmi társaival – Zala megye Balaton-parti településein közlekedve három alkalommal az út mellett parkoló, le nem zárt járművekből lopott el készpénzt, pénztárcát, bankkártyákat és okiratokat. Ezzel a sértetteknek több mint 800.000 forint kárt okozott.

keszthely-postas-rablas-2018.jpg

(Fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

Ezt követően a férfi egy postai tehergépkocsit nézett ki magának, amely rakodás céljából parkolt az út mellett. A vádlott beszállt a gépkocsi vezetőfülkéjébe és az ott lévő pénztárcából 238.500 forintot rejtett a ruházatába.

A tehergépkocsihoz visszaért a postai alkalmazott, aki felelősségre vonta a tetten ért tolvajt, majd kihúzta a járműből.

A vádlott ekkor a sértettet többször megrúgta, dulakodni kezdett vele, majd menekülni próbált a helyszínről, miközben a sértett megkísérelte visszatartani.

A 36 éves kaposvári V. Ferenc Roland ügyének tárgyalására augusztus 27-én kerül sor Zalaegerszegen - olvasható a Zalaegerszegi Törvényszék nyilvános tárgyalási jegyzékében.

Kiraboltak egy postást Keszthelyen

A Keszthelyi Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyben a sértett és a segítségére siető szemtanúk tartották vissza a rablót a rendőrök érkezéséig. A gyanú szerint a 36 éves férfi tavaly május 15-én 10 óra 43 perckor Keszthelyen, a Sömögyei úton lévő egyik áruház mögött parkoló csomagszállító teherautó fülkéjéből készpénzt lopott el, de a sértett megzavarta és további két, segítségére siető szemtanúval megpróbálta visszatartani.