Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.03.15

Átszakították a villanyvezetéket az M70-esen

A rendelkezésre álló információk szerint március 14-én 16 óra 40 perckor egy munkagép villanyvezetéket szakított le az M70-es autóút, Kerkaszentkirály és Dobri közötti szakaszán.
A helyreállítási munka elvégzésének idejére az útszakaszon teljes útlezárás volt érvényben.
A rendőrök a 7538-as számú mellékútra, Tornyiszentmiklós és Csörnyeföld felé terelték a forgalmat - írta a 
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

m70-autopalyaepites-2019.-2jpg.jpg

(A kétszer kétsávosra bővítendő M70-es autóút. Fotó: MTI/Varga György)

Az esettel kapcsolatban Sznopek Veronika a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (ZMRFK) szóvivője honlapunknak elmondta, feltehetőleg egy teherképkocsi felnyitott platója szakította le a magasfeszültségű vezetéket, amelynek következtében négy településen részleges áramszünet volt.
A hibát az áramszolgáltató szakemberei csütörtök este 21.30-ra elhárították, az M70-es újra szabadon járható, az útzár megszűnt.
A rendőrség az ügyben közérdekű üzem működésének megzavarása bűntett elkövetésének gyanúja miatt az ügyben nyomozást rendelt el - mondta a Letenye Médiának a ZMRFK szóvivője. Egyébként az M70-es építésénél már nem először fordult elő, hogy felemelt platóval közlekedő teherautó sofőr okozott galibát. Legutóbb február 5-én történt egy ilyen eset a Letenye mellett lévő Murarátkán. Mint arról
beszámoltunk
a falu Boróka utcájában egy figyelmetlen sofőr a transzformátor felett húzódó elektromos vezetéket szakította ki a trafóházból, ami miatt mintegy 50 háztartásban részleges áramszünet volt a községben.