Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.05.15

Árokból traffizott a rendőr Zalában

Azt nem tudni, hogy ez a fajta rendőrségi traffipaxozás mennyire szabályos, de a fotó szerint így történt. A rend kissé túlbuzgó őrét május 13-án (szombaton) fotózták le a Zala megyei Sármelléknél, legalábbis aznap kora délután került fel a fotó a Facebookra.
A fotóhoz ezt a kommentárt fűzték:
"Szerintetek szorulása van?????? Már régóta vár. Sármellék átjáró!!!"

 

sarmellek-rendorseg-traffipax-2017.jpg

 

Abban egyet értünk, hogy a száguldozókat és a szabályszegőket - akikből rengeteg van - meg kell fékezni, csak ez esetben kérdés, hogy lehetne-e egy kicsit "normálisabban" traffizni akár megelőzésképpen és talán fel lehetne venni a sárga láthatósági mellényt is.
Valószínűleg a rendőrségi vezénylésben az árok nem, csak az utca szerepelt és az is lehetséges, hogy van valamiféle "pénzbehajtási kényszer" a yardnál, de azért így ez finoman szólva is nevetséges beállás. Vagyis beülés vagy beguggolás.

És egy tanulságos komment a fotó alatt:

"Végig olvastam a hozzászólásaitokat és egy kicsit csodálkozom egyik-másikon. Kérlek Benneteket- több tiszteletet, legalább, mint embernek. Amúgy oda megy a rendőr, ahova a parancsnoka küldi.
A megoldás a problémára- tartsuk be a szabályokat, ha nem, akkor szó nélkül viseljük a következményeket. Én is fizettem már, és csak magamat hibáztatom érte, gyorsan mentem, slussz!
Jó lenne, ha gyakrabban állnának kinn, mert itt valóban nagyon sok autós túllépi a sebességhatárokat és nem is kevéssel. Abban igazat adok, hogy mindezt nyíltan, felvállalva a helyzetet kellene csinálni, nem pedig bújócskázva. Szerintem így is lenne visszatartó ereje!"
(Fotó: Facebook)