Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.01.19

Árokba hajtott, felborult egy kamion Rédicsnél

Árokba borult egy alkatrészeket szállító kamion szombaton este 21 óra után a 86-os főút 1-es kilométerszelvényénél, Rédics térségében, közvetlenül a határátkelőhöz vezető terminál előtt. A baleset miatt üzemanyag is szivárgott a járműből.
A helyszínre kiérkezett lenti hivatásos tűzoltók áramtalanították a kamiont - tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

redics-arokba-borult-kamion-2020.jpg

(Fotó: Rescue Lenti)

Mint megtudtuk, a szlovák felségjelű kamion sofőrje a hószállingózás miatt az ablakmosót használta, közben az ablaktörlő lapátok valami miatt elakadtak és tévedésből előbb fordult be a terminálhoz vezető útra, így kötött ki az árokban.

Vasárnap délelőtt a kamion kirakása történik meg, majd a kamiont kiemelik az árokból. Ezen idő alatt egy sávos terelés van érvényben a 86-os főút 1-es kilométerénél.
A műszaki beavatkozást a
Rescue Lenti végzi, akik végezetül egy Lentiben lévő telephelyre szállítják a kamiont.
Személyi sérülés információink szerint nem történt.

Kamionnak hajtott egy autós Rédics térségében

Kedden nem sokkal éjfél után egy 76 éves zalabaksai férfi közlekedett Renault típusú személygépkocsival kedden 0 óra 50 perckor a 86-os számú főúton Zalabaksa irányából Rédics felé, amikor eddig tisztázatlan körülmények miatt áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba és nekiütközött a szemből közlekedő nyerges vontatónak.