Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.08.19

Anyja 8 milliót érő értékpapírjait lopta el, fénymásolatokat rakott a helyükbe

Egy 1973-ban született csalás miatt már büntetett kaposvári férfinek tudomása volt arról, hogy édesanyjának Kincstári Takarékjegyek vannak a tulajdonában, melyeket keszthelyi lakásán, a szekrényben tartott.

A férfi, anyja tudta és engedélye nélkül a Kincstári Takarékjegyeket magához vette azzal, hogy azokat saját részére kiváltja. Azért, hogy az édesanyja ne vegye észre a Kincstári Takarékjegyek hiányát a Kincstári Takarékjegyekről fénymásolatot készített és a fénymásolatokat a szekrénybe visszatette.

kincstari-takarekjegy.jpg

A Kincstári Takarékjegyek kiváltásához meghatalmazásra volt szüksége a terheltnek, ezért a saját nevére meghatalmazásokat készített. A valótlan tartalmú meghatalmazások segítségével 2018 márciusában és áprilisában a Kincstári Takarékjegyeket kiváltotta a Keszthelyi, Marcali, Székesfehérvári, Veszprémi, és a Zalaegerszegi Postahivatalokban.

A terhelt a 8 millió Ft névértékű Kincstári Takarékjegyért összesen 8.005.100,-Ft vett fel jogtalanul, amelyet saját megélhetésére fordított.

Az ügyben a Keszthelyi Járási Ügyészség csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.