Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.07.02

Állandóan verte gyermekei anyját, Lentiben ítélték el

A Lenti Járásbíróság 2021. július 1. napján megtartott előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki gyermekeinek anyját többször bántalmazta.

A vádlott és a sértett 2012 szeptembere és 2020 februárja között élettársak voltak, majd a nő 2020 februárjában ugyan szakított a férfival, azonban továbbra is egy háztartásban éltek. 2020. február 28-án a gyermekeik jelenlétében a játszótéren vitatkozni kezdtek, s a szóváltást követően a férfi egy alkalommal lefejelte a nőt és hátra csavarta az ujját. Hazamentek, ahol tovább bántalmazta az asszonyt: a haját tépte, a nyakát megragadva fojtogatta.

birosag.jpg

Másnap a nő feljelentést tett és egy hétre elköltözött a testvéréhez. Miután visszaköltözött egy hónap sem telt el és a férfi az egyik gyermeke jelenlétében újra szidalmazta és fojtogatta a volt élettársát, akinek az éppen akkor érkezett húga sietett a segítségére, de a férfi őt is bántalmazta: térddel hasba rúgta, arcon ütötte és fojtogatta.
A sértett ezt követően újabb bejelentést tett a hatóságnál és elköltözött az édesanyjához.

A férfi azonban továbbra sem hagyta békén, telefonon zaklatta, megjelent a munkahelye előtt, 2020. április 15-én elment a sértett édesanyjának házához, belopózott az udvarra és a ház verandáján megvárta míg kijön a volt élettársa és rátámadt. Száját befogva, nyakát megragadva vonszolta a veranda végéig, míg a nő hanyatt nem esett. Ekkor a férfi a nő testére térdelt, a földre leszorította, kesztyűs kezével betömte a száját, fojtogatta, aki ennek következtében az eszméletét is elvesztette.

A férfi végül akkor hagyott fel a bántalmazással és futott el a helyszínről, amikor a nő édesanyja tetten érte. A bántalmazás során a sértett arcán számos felületes hámfoszlás, a nyelvén harapott seb, ajakduzzanat, a nyak zúzódása, valamint a gége vetületében nyomásérzékenység alakult ki.

A Lenti Járásbíróság a 2021. július 1. napján hozott ítéletében a történteket elismerő vádlottat bűnösnek mondta ki kapcsolati erőszak bűntettében és magánlaksértés bűntettében, ezért őt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítéletet mind az ügyész, mind a vádlott és védője tudomásul vették, így az jogerős - tudatta honlapunkkal dr. Bartalné dr. Mentes Judit, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.