Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.12.11

A zalai zsaru szolgálati telójára küldött sms-eket

A rendőr főtörzszászlós körzeti megbízotti feladatokat lát el Lovásziban.
E minőségében több alkalommal intézkedett a 41 éves  terhelt, és volt élettársa bejelentései alapján.
Így legutóbb  tavaly november 05.-én a terhelt bejelentésére – amely szerint a  családi házába betörtek – megjelent a helyszínen.

rendorseg-akcio.jpg

(A fotó illusztráció)

Megállapította,  hogy a házba előző napon az ajtó benyomásával a terhelt volt élettársa ment be a rendőrség értesítése és intézkedése mellett a saját vagyontárgyaiért, ezért sem bűncselekmény, sem pedig szabálysértés nem történt,  intézkedéséről pedig rendőri jelentést készített.
Néhány nap múlva a terhelt felháborodva hívta fel telefonon a rendőrtisztet szolgálati mobiltelefonján, és sérelmezte, hogy ő a volt élettársát  arra biztatta, hogy nyugodtan menjen be a házba.

Ezt követően a terhelt 2018. január 27. napján a hivatali eljárása miatt több SMS-üzenetet küldött a rendőrtisztnek az általa kizárólagosan használt szolgálati telefonra, amelyekben azt írta: „Te mit avatkozol bele a mi dolgainkba? Elferdíted a feljelentéseket is. Foglalkozz a saját dolgaiddal. Szállj le rólam, de nagyon sürgősen”, „Jobban tennéd te is, ha leakadnál rólam. Korrupt, részrehajló vagy. Be is fogom bizonyítani.” „Nekem az fáj, hogy te uszítottad a S....t.” „Megint a rendőrség mögé bujsz. Nem vagy fer. Emberként viselkedj!”.

A terheltnek az SMS-üzenetekben a rendőrtiszt szolgálati viszonya fennállása alatt, munkakörének ellátásával összefüggésben, hivatalos eljárása miatt közölt fenti kijelentései alkalmasak voltak arra, hogy a becsületét csorbítsák.

Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség becsületsértés vétsége miatt emelt vádat a  Lenti Járásbíróságon - értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.