Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.05.20

A végrehajtó lefoglalta, mégis eladta kocsiját egy petriventei férfi

Egy nagykanizsai önálló bírósági végrehajtó még 2017. november 16-án lefoglalta az 57 éves petriventei férfi, a terhelt tulajdonát képező DAEWOO NEXIA GLE KAT típusú személygépkocsit a végrehajtást kérő által indított végrehajtási eljárásban, ezzel egyidejűleg a végrehajtó intézkedett a gépjármű forgalomból történő kivonására.

A lefoglalásról a petriventei férfinek tudomása volt, és megkapta azt az értesítést is, amelyben a végrehajtó 2018. április 25.-én felszólította a gépkocsinak a végrehajtói irodába történő beszállítására.

petrivente-cimere.jpg

A felszólításnak a férfi nem tett eleget, és azt sem közölte a végrehajtóval, hogy az autó – a motor meghibásodása miatt – 2017 júniusában egy veszprémi telephelyen lett elhelyezve. A férfi a lefoglalt kocsit 2018 év decemberében eladásra hirdette meg az interneten.

A gépkocsira vevőként jelentkezett egy kallósdi lakos, aki alkatrészként kívánta azt megvásárolni. A férfi nem tájékoztatta az érdeklődőt, hogy a gépkocsi lefoglalás alatt áll. A felek egymással megállapodtak az adásvételben, majd 2018. december hónapban – közelebbről meg nem állapítható időpontban – a férfi az autót 70.000 Ft.-ért Veszprémben átadta a vevőnek, anélkül, hogy erre a végrehajtást kérőtől vagy a végrehajtótól engedélyt kapott volna.

Ezzel a cselekménnyel a férfi a gépkocsit elvonta a végrehajtás alól. A rendőrség a vevőtől 2019. június 12.-én lefoglalta az autót, és megállapította, hogy arra egy másik Daewoo személygépkocsi rendszámát szerelték fel, a motort és a motortérben levő alvázszámot kicserélték.

Ez utóbbi cselekmény miatt a Keszthelyi Rendőrkapitányság a vevő ellen folytatott le büntetőeljárást.
Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség zártörés bűntette miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.