Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.01.16

A város történetének eddigi legnagyobb beruházása indul Lentiben

Önkormányzati beruházásban, mintegy 3,3 milliárd forintos költséggel bővítik Lentiben a gyógyfürdőt, amelyhez kapcsolódóan megépül a térség első négycsillagos szállodája.
A pénteki ünnepélyes alapkőletételen Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára azt mondta: Magyarországon ma mintegy 200 ezer család megélhetését biztosítja a turisztikai ágazat. A 2020-ig tartó európai uniós költségvetési ciklusban induló fejlesztések révén tovább növekedhet a turizmusban foglalkoztatottak száma, s ezzel az adott térség és az egész ország bevételei is növekedhetnek - tette hozzá.

 

lenti-fejlesztes.jpg

 

A 94 szobás szálloda építéséből, illetve a fedett fürdő élményelemekkel történő bővítéséből álló 3,3 milliárd forintos önkormányzati beruházáshoz a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretéből 1,017 milliárd forintot nyert a város.
A fennmaradó összeg mintegy felét saját forrásból, valamint hitelfelvételből finanszírozza az önkormányzat - mondta el a polgármester az MTI érdeklődésére.
A város történetének eddigi legnagyobb beruházása év végéig elkészül, a közbeszerzési pályázaton nyertes Kalotherm Zrt. kivitelezésében. A szállodaépítés, valamint a fürdőbővítés 50 új munkahelyet is eredményez.