Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.10.29

A tolvajok is készülnek Halottak Napjára és Mindenszentekre!

Halottak Napja és Mindenszentek idején elhunyt szeretteinkre emlékezünk október utolsó és november első napjaiban. A Zala megyei rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a jogsértések megelőzésére, ezért a temetők környékén fokozott rendőri jelenléttel, valamint bűn- és baleset-megelőzési tanácsokkal segítik a megemlékezés nyugalmának megőrzését.

 

temetoi-lopas.jpg

 

A temetőknél a megye összes településén rendőrök teljesítenek szolgálatot, a forgalmasabb időszakokban állandó jelenléttel-, melynek célja a temetők és környéke közrendjének és közbiztonságának fenntartása, a forgalom zavartalanságának biztosítása, szükség esetén a forgalom terelése és irányítása.

A rendőrség felhívja a figyelmet a megnövekedett gyalogos- és gépjárműforgalomra; kéri, hogy az emberek segítsék egymást a közlekedésben, és tartsák be a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokat.

Sötétedés után a járművezetők fordítsanak kiemelt figyelmet a temetők környékén megnövekedett gyalogosforgalomra, a gyalogosok pedig saját és mások biztonsága érdekében szabályosan keljenek át a gépjárműforgalmi utakon! - hívta fel a figyelmet a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mindenszentek ünnepe és halottak napja

Mindenszentek ünnepe a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, amikor az összes szentet megünneplik. Az ünnep 2013-tól újra kötelező egyházi ünnep, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a hívek számára kötelező a szentmisén való részvétel. Az ezt követő halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való általános megemlékezés napjává.