Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.09.18

A sármelléki légimentőkért futottak

Szeptember 14-én a Sármelléki Légimentő Bázis támogatásáért rendeztek futást Keszthelyen. A „Fuss, hogy mások is túlélhessék!” mottóval szervezett adománygyűjtéshez a Zalaegerszegi Törvényszék is hozzájárult: a Keszthelyi Járásbíróság 5 fős futócsapata 3, illetve 7,5 kilométeres távon is indult.
 
A Zalaegerszegi Törvényszék „Peren kívül” címmel 2016-ban alkotta meg társadalmi felelősségvállalás programját, amelynek egyik eleme a jótékonyság, illetve a rászorulók segítése. Az elmúlt évek során gyűjtöttünk adományt a Zala Megyei Integrált Szociális Intézmény Fogyatékosok Otthonának, a helyi karitaszon keresztül rászoruló családokat támogattunk, erdélyi iskolának adományoztunk, hozzájárultunk a Zala Megyei Szent Rafael Kórház fizioterápiás medencéjének felújításához, adtunk „Mackót a mentőbe”, részt vettünk a #nemluxustáska kampányban, futottunk a koraszülöttekért és segítettük a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesületét is.

keszthely-jarasbirosag-1.jpg

keszthely-jarasbirosag-2.jpg

A Keszthelyi Járásbíróság csapata

A Keszthelyi Járásbíróság összeszokott sportcsapata ezúttal a Magyarországi Légimentésért Alapítvány által szervezett futáson vett részt, ami a jótékony cél mellett a csapatösszetartást is erősítette.

A dr. Sárompek Csilla, dr. Szilbereki-Vajda Dóra, Horváth Vera, György Izabella és Kelemen Erzsébet alkotta team a Nyugat-Magyarországi légimentésben jelentős szerepet játszó sármelléki reptér támogatásáért állt rajthoz, amelynek során a nevezők több mint 1 millió forintot gyűjtöttek össze - tájékoztatta honlapunkat dr. Vándor Virág a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.