Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.09.19

A részeg sofőrök mellett számolni kell a bedrogozottakkal is Zalában

Egy 37 éves dióskáli férfi tavaly október 3-án 17 óra 05 perckor utasokat szállítva, vezetési képességre hátrányosan ható szer, -herbál vagy biofű-  befolyása alatt vezette a Fiat Marea típusú személygépkocsiját Esztergályhorváti belterületén, amikor a Deák F. u. 5. szám előtti útszakaszon a rendőrjárőrök közúti ellenőrzés alá vonták.

herbal.jpg

A rendőri intézkedés során a terhelten a rendőrjárőrök kábítószer fogyasztás tüneteit észlelték, ezért előállították vér- és vizeletminta vételre, melynek eredménye szerint a terhelt véréből 5F-MDMB-PINACA, és 5F-MDMB-PINACA-karbonsav, vizeletéből 5F-MDMB-PINACA-karbonsav volt kimutatható. Az 5F-MDMB-PINACA a szintetikus kannabinoidok közé tartozó, új pszichoaktív anyag, mely herbál vagy biofű fogyasztását igazolja.

Egy ugyancsak 37 éves  keszthelyi férfi tavaly szeptember 7-én 02:10 órakor Keszthelyen a Vásár tér 3. szám alatti útvonalon közlekedett a Honda Civic típusú személygépkocsijával, amikor őt a Keszthelyi Rendőrkapitányság rendőrei ellenőrzés alá vonták.

Az intézkedő rendőrök kábítószerfogyasztás gyanúja miatt terheltet a Keszthelyi Rendőrkapitányságra előállították, majd vele szemben gyorstesztet alkalmaztak, mely három hatóanyagra is pozitív eredményt mutatott, ezért őt a Keszthelyi Alapellátási Intézetbe állították elő vér- és vizeletminta vétel céljából.

A  terhelt vizeletmintájából az igazságügyi toxikológiai szakértői vizsgálat delta-9-TCH-COOH-t, és amfetamint mutatott ki. A véréből delta-9-THC-COOH, delta-9-THC és delta-9-THC-OH-t, amfetamin került kimutatásra, mely marihuána/hasis, valamint „speed” fogyasztását bizonyítja. Az amfetamin, valamint a delta-9-THC, a delta-9-THC-COOH kábítószernek minősül.

A Keszthelyi Járási  Ügyészség  mindkettejük vonatkozásában  járművezetés bódult állapotban vétsége miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.