Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.06.09

A Letenyei Járás pedagógusait köszöntötték Becsehelyen

Pénteken a becsehelyi Faluházban tartott ünnepségen megjelent pedagógusokat Németh Géza házigazda, Becsehely község polgármestere egy szál virággal köszöntötte.
Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő köszöntőjében, Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerület igazgatója pedig beszédében méltatta az oktató-nevelő munkát végző pedagógusokat.

letenye-becsehely-pedagogusnap-2018.jpg

(Pőcze Nóra pedagógus volt a rendezvény moderátora)

letenye-becsehely-pedagogusnap-2018-2.jpg

letenye-becsehely-pedagogusnap-2018-3.jpg

A rendezvényen a becsehelyi általános iskola tanulói és a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola növendékei adtak színvonalas műsort.
Pedagógusnap alkalmával köszöntötték Tóth László letenyei tanítót is, a múlt héten vehette át aranydiplomáját.

Az ünnepségen Molnár Katalin pedagógus kapta át Letenye Város Képviselő-testülete által alapított "Tanító öröksége" díjat.
A díjat Farkas Szilárd polgármester adta át.

A díjról:
Letenye Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a színvonalas és gyermekcentrikus oktató-nevelő munkát végző, a település közéletében meghatározó szerepet betöltő óvodapedagógusok és pedagógusok elismerésére „Tanító öröksége” díjat alapított 2008-ban.

A díjat a Letenye városban működő oktatási-nevelési intézményekben dolgozó, vagy onnan nyugállományba vonult óvodapedagógus, illetve pedagógus részére lehet adományozni. A „Tanító öröksége” díj: oklevél és bronz emlékérem.

letenye-becsehely-pedagogusnap-2018-4.jpg

(Farkas Szilárd letenyei polgármester és Molnár Katalin pedagógus az elismeréssel)

Molnár Katalin 1976. szeptember 1-től nyugdíjazásáig a letenyei általános iskolában dolgozott tanítóként. Alapítója volt a Letenyei Gyermekekért Alapítványnak, amely napjainkban is a letenyei gyermekek szabadidős, kulturális és sport foglalkozásait, versenyeit támogatja anyagilag.

Molnár Katalin pedagógus kezdeményezője volt a vándortáborok szervezésének, közel két évtizedig aktívan részt vett a természetjáró táborok lebonyolításában. Lelkiismeretes, szolgálatkész pedagógusi munkájáért tisztelték a szülők.
Pedagógusi hivatását igazi szakmai alázattal végezte, sokat tett a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatásáért. Élete egybefonódott a letenyei közösséggel. Tanulói, diákjai rendszeresen jó eredményeket értek el tanulmányi versenyeken.

A rendezvény megszervezéséért, koordinálásáért köszönet illeti Mikóné Farkas Ildikó képviselő asszonyt és Simonné Benkő Edit igazgató asszonyt.

 

loading...