Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.12.28

A letenyei határon is ellenőrzik, kinél van szilveszteri tűzijáték

A rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai összehangoltan ellenőrzik Zala megyében a tűzijátékok forgalmazására felállított ideiglenesen árusító helyeket.
Pirotechnikai termék kizárólag működési engedéllyel rendelkező üzletből vagy forgalmazó raktárkészletből vásárolható meg.

petardazas.jpg

(A fotó illusztráció. police.hu)

A legális forgalmazási helyeken szakképzett pirotechnikus dolgozik, aki felvilágosítást is ad a termékek biztonságos használatáról.
Az illegális árusoktól vásárolt termékek minősége nem ellenőrzött, a magyar nyelvű használati útmutató általában hiányzik, a működtetésük rendkívül balesetveszélyes.
A pirotechnikai termékek forgalmazását, árusítását a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya és a helyi rendőrkapitányságok munkatársai visszatérően fogják ellenőrizni.
A Letenyei Határrendészeti Kirendeltség munkatársai a közúti határátkelőhelyeket igénybe vevőkkel szemben végzett ellenőrzéseiket kiterjesztik a pirotechnikai termékek birtoklására is.
Magánszemély továbbra sem birtokolhat és használhat petárdát!
A rendőrség a petárdát birtoklókkal és használókkal szemben szabálysértési eljárást kezdeményez, akik akár százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatók.
(Forrás:
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)