Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.11.21

A közút szerint is síkos volt az út a zalai tragédia helyszínén

Amint arról hétfőn beszámoltunk, halálos karambol történt Rigyácnál.

A tragédiában egy 48 éves férfi vesztette életét.

A baleset helyszínén a Zalai Hírlap újságírói lefagyott útburkolatot tapasztaltak és ezzel kapcsolatban információt kértek a Magyar Közút Nonprofit Zrt-től, ahonnan a ZAOL-nak Pécsi Norbert Sándor kommunikációs vezető ezt válaszolta.

 

7-es-fout-rigyac-halalos-baleset.jpg

(Fotó: Horváth Ferenc tű. őrm. Nagykanizsa HTP - BM OKF Médiaszerver)

 

„A nagykanizsai mérnökségünkhöz körülbelül 400 kilométernyi útszakasz tartozik, melyet folyamatosan, ütemezetten járnak végig útellenőreink, ezen kívül a megyei közúthálózat mentén telepített útmeteorológiai állomásainkon keresztül is kapunk információkat az adott térség időjárási körülményeire.

Az érintett mérnökségünkről hajnali 4 óra 46 perckor indult el az útellenőrünk az útállapot szemrevételezésére. A mérnökség területén szinte valamennyi út száraz volt, vasárnap a környéken csapadék sem volt, ugyanakkor az útellenőrünk a bejárása során 5 óra 30 perckor jelezte, hogy a 61-es főúton helyenként síkosságot észlel.
Ezen jelzés alapján a készenlétben lévő eszközeink közül egyet a 61-es főútra, egyet pedig a 7-es főút Nagykanizsa és Letenye közötti szakaszára vezényeltünk ki, hogy a szükséges síkosságmentesítési feladatokat elvégezze.
A balesetben érintett helyszínre a GPS rendszerünk adatai szerint 6 óra 13 perckor jutott el.
A 7-es főút szinte teljes szakaszán száraz volt a burkolat, ezt jelezte a balesettől nem messze található útmeteorológiai állomásunk is, ugyanakkor az érintett területen kevesebb mint 1 kilométeres szakaszon, lokálisan alakult ki síkosság a légköri páralecsapódás következtében, amit igyekeztünk a lehető legrövidebb időn belül megszüntetni.”

Halálos karambol Rigyácnál

A baleset miatt lezárták egy útszakaszt a rigyáci elágazó közelében. Frontálisan egymásba rohant két személygépkocsi Zala megyében a 7-es főúton, hétfőn reggel nem sokkal 7 óra előtt a rigyáci elágazás közelében. Az egyik autóba beszorult egy sérült. Őt a műszaki mentést végző nagykanizsai hivatásos tűzoltók szabadították ki, a mentők azonban már csak a halálát tudták megállapítani.