Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.06.26

A kocsmárosnak tartoztak, a zalai erdészettől loptak fát

Két férfi egy  csesztregi  italboltban a 2017-ben pár hónap alatt  60.000-70.000 Ft összegű tartozást halmozott fel. Tartozásuk kiegyenlítése érdekében az üzletvezetővel  megállapodást kötöttek,  hogy tartozásukat egyikük  lakóháza mögött lévő,  és az ő  tulajdonát képező erdőterületen lévő faanyag kivágásával és részére tűzifaként történő leszállításával egyenlítik ki.

falopas-ifaval-zala-megye.jpg

(A fotó illusztráció)

A fenti megállapodás teljesítése, az ígért tűzifa  leszállítása érdekében 2017. december 18. és 2018. január 6. napja közötti, pontosabban meg nem állapítható időben a férfiak  közösen, egymással szándékegységben a beígért,  beerdősült ingatlannal szomszédos, a Zalaerdő Zrt. 4. számú Lenti Erdészete kálócfai  erdőterületére mentek, ahol  kivágtak és eltulajdonítottak 6 db, összesen 5 m3 tölgyfát, melyet összevágtak,  átvitték a saját   ingatlanra, és előkészítették szállításra.
Ezután  jelezték, hogy az ígért fát kivágták,  és az elszállítható.
A  jóhiszemű üzletvezető  fuvarost fogadott és 2018. január 6. napján a fuvarossal és rakodómunkásokkal az egyik férfi  társaságában, az ő útmutatása alapján az  ingatlanra ment, ahol a munkások és  a férfiak  az összedepózott, fából 4 m3 összevágott faanyagot  pótkocsira raktak, és  azt Csesztregre  szállították.
A férfiak az erdészetnek 83.820 Ft kárt okoztak.
A Lenti Járási Ügyészség  a férfiak  ellen lopás vétsége miatt emelt vádat a Lenti Járásbíróságon.
Az egyik férfi különös visszaeső - tudtuk meg dr. Pirger Csabától a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.