Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.10.05

A Kanizsai Futóklub közleménye a tragikus halálesettel kapcsolatban

nagykanizsa-futofesztival.jpg

 

A Kanizsai Futóklub az alábbi közleményt adja ki az október 04-i futóversenyen bekövetkezett haláleset miatt.

 

A Kanizsai Futóklub 2015. október 04-én 10. alkalommal rendezte meg ezt az amatőr sportolóknak kiírt futóversenyét, melyen 190 fő indult. Három választható táv volt: 5 km, 10 km, és 21 km. Mindhárom távon 10 órakor indultak el a futók a kiskanizsai Szent Flórián térről Murakeresztúr irányába, majd egy fordítót (2,5 km; 5 km; 10 km) követően vissza a rajthelyszínre. A verseny a szükséges engedélyek birtokában, rendőrségi-, és versenyorvosi felügyelet mellett zajlott.

 

A tragikus eset 10:55-kor következett be, amikor egy 45 éves férfi futó, aki a 10 km-es távon indult, pár száz méterrel a cél előtt összeesett. A közelben tartózkodó futók és rendezők ezt észlelve a segítségére siettek, rögtön értesítették a versenyorvost, aki azonnal a helyszínre indult. 1-2 perc elteltével a futó légzése, keringése leállt, a helyszínen tartózkodók azonnal megkezdték az újraélesztését, amit az időközben (2-3 perc) a helyszínre érkező versenyorvos folytatott. Hamarosan megérkezett az OMSZ esetkocsija is, és az újraélesztést együtt folytatták, összességében mintegy 45 percig. Sajnos azonban minden erőfeszítés ellenére a futó elhunyt. A később induló versenyszámot a Klub törölte a programból.

 

Az elhunyt futó a versenykiírásnak megfelelően a rajtcsomag átvételekor a verseny reggelén írásban nyilatkozott arról, hogy egészségesen áll rajthoz, a verseny előtt-, alatt nem kért orvosi ellátást, panasza nem volt.

A halál okának tisztázása folyamatban van.

 

A Kanizsai Futóklub tagsága mély megrendüléssel fogadta sporttársuk halálát, és ezúton is mély együttérzéséről biztosítja a családtagokat.

Kanizsai Futóklub
elnöksége

Nagykanizsa, 2015. október 05.