Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.07.20

A formálódó Mura-program része lehet a raftingolás is

"Szombat délelőtt a Murai Rafting Vízitúra Egyesület meghívására eveztünk egyet a Murán. A Molnáritól Őrtilos-Szentmihályhegyig, a Dráva-Mura összefolyásig terjedő kb. 15 folyamkilométeres távot kicsivel több, mint 3 óra alatt tettük meg, útközben többször megálltunk egy-egy zátonynál.

 

mura-rafting-1.jpg

 

mura-rafting-2.jpg


A Mura és a Mura-mente a zalai táj rendkívüli természeti értéke, ami számos – eddig kiaknázatlan – turisztikai lehetőséget rejt. Ilyen lehetőség a vízi turizmus is, amelyre vállalkozások sora épülhet, e vállalkozások együttműködve komplex és magas színvonalú turisztikai szolgáltatást nyújthatnak az idelátogató vendégeknek.
A sokszínű murai tájban rejlő turisztikai potenciált egyre több vállalkozó, civil szervezet ismeri fel" - írta hétfőn Facebook oldalán Cseresnyés Péter (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő.
Cseresnyés Péter bejegyzésében többek között arról is írt, hogy az általa kezdeményezett Mura-programot kormányzati szinten is sikerült elfogadtatnia, amelyet legutóbbi nagykanizsai látogatása alkalmával Orbán Viktor miniszterelnök is támogatásáról biztosított. A már hivatalosan is bejelentett Mura-program jövője lelkes és hozzáértő Dél-Zalai szereplőkkel biztosítottnak látszik - fogalmazott az országgyűlési képviselő. (Fotók: Cseresnyés Péter - Facebook)

 

mura-rafting-3.jpg

 

mura-rafting-4.jpg