Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.10.23

A Budapest - Zalaegerszeg buszjárattal utaztatta a kokaint a drogkereskedő

A Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelte el a letartóztatását annak a 43 éves zalai férfinak, aki 2018 januárjától havi rendszerességgel értékesített kábítószert Zalacsányban élő nőismerősének, aki a szert maga is tovább árulta ismerőseinek.

 

drogdiler.jpg

 

Az alkalmanként 10-15 gramm súlyú, fehér por állagú kokaint a férfi több alkalommal is úgy juttatta el Zalacsányba, hogy a Budapest - Zalaegerszeg útvonalon közlekedő menetrendszerinti autóbusz járat sofőrjének egy irattartót adott át azzal a kéréssel, hogy Zalacsányban az autóbusz megállóban várakozó nőnek adja át.

A csomag október 18-án dél körül történt kézbesítésekor Zalacsányban foganatosított rendőri intézkedés során derült fény arra, hogy a buszsofőr által szívességből szállított csomagban 2 db hengeres formájú, tömör állagú, összesen 31,2 gramm bruttó tömegű, fehér por volt elrejtve, melynek előzetes szakértői vizsgálata alapján megállapítást nyert, hogy azokban kokain található.

A más ügyben bűnügyi felügyelet alatt álló férfivel szemben fennáll a szökés elrejtőzés veszélye, a bizonyítékok eltüntetésének veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye is, ezért a bíróság a Zalaegerszegi Járási Ügyészség indítványának helyt adva egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását - értesült honlapunk dr. Kondákor Ferenctől, a Zala Megyei Főügyészség főügyészétől.