Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.07.22

A börtönből húzta le százezerrel a nyugdíjast

A 33 éves  mesztegnyői férfi  jogerős szabadságvesztés büntetését tölti az egyik  országos büntetés-végrehajtási Intézetben. A  férfi pontosan  meg nem határozható körülmények között beszerzett egy Sony Ericsson típusú kártyafüggetlen mobiltelefont, valamint három SIM kártyát, majd azokat a zárkájában engedély nélkül magánál tartotta.

 

zalaegerszeg-borton.jpg

 

A férfi  a SIM kártyákat mobiltelefonon keresztül indított hívással regisztrálta, illetve a 70-es hívószámú SIM kártyát egyik zárkatársával regisztráltatta az esetről tudomással nem bíró, egy a férfit nem ismerő győri lakos nevére és adataival.


A férfi  2018. április 05-én felhívta  a 80 éves  sértettet és – kihasználva a sértett idős korát – Kaposi Tamás néven bemutatkozva azt a valótlan történetet adta elő, hogy a telefontársaság központjából telefonál és adategyeztetés céljából szüksége lenne a sértett bankkártyájának adataira. A sértett  a hívást  lakóhelyén fogadta, elhitte az  előadottakat és gyanútlanul megadta a MasterCard típusú bankkártyájának minden adatát.


Ezt követően a férfi felhívta Balatonszabadiban lakó ismerősét, megkérte, hogy lépjen be a telefontársaság  weboldalára és az általa bediktált bankkártya adatokkal töltsön fel egy szintén általa megadott telefonszám egyenlegére 99.999,-Ft-ot. Az ismerőse belépett a weboldalra, majd a  lediktált bankkártyaadatok felhasználásával egy telefon SIM kártya egyenlegére feltöltött 99.999,-Ft-ot.


Az ügyben a Zalaegerszegi Járási  Ügyészség   információs rendszer felhasználásával elkövetett  csalás   bűntette miatt emelt vádat - értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.