Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.05.06

A 105 éves Franciska nénit köszöntötték Zajk-Józsefhegyen

Alighanem Zala megye legidősebb hölgyét köszöntötték péntek délelőtt Zajk-Józsefhegyen. A 105 éves Horváth Jánosné (született Jancsi Franciska) családja körében aznap ünnepelte a nagyon is jeles évfordulót. Az idős nénit Zajk vezetése részéről Grózner Tiborné polgármester, a képviselő-testület tagjai és dr. Keresztesi Tímea a Letenyei Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője köszöntötte fel. Mint megtudtuk, Franciska néni egész élete alatt paraszti, háztartási munkát végzett, gyógyszert világéletében nem szedett.

Férje 60 éves korában hunyt el. A Józsefhegyi út 2. szám alatt élő 105 éves asszonynak három gyermeke született, hét unokája, tizenkét dédunokája és egy ükunokája van. 103 éves kora után inkább csak eszik és alszik, de ha fogja valaki, ülve is tud maradni és úgy is étkezik, az ünneplésére érkezőkre jól láthatóan felfigyelt. A Franciska néninek szánt ajándékokat és a miniszterelnök gratuláló oklevelét menye, Horváth Jánosné (Bözsi néni) vette át. Ők ápolják, gondozzák odaadással a 105 esztendős Fáni nénit.

 

zajk-105-eves-koszontes.jpg

(J-b) Franciska néni, Grózner Tiborné Zajk polgármestere, Horváth László unoka, Kovács Tibor zajki alpolgármester, Gerencsér Jenő képviselő, dr Keresztesi Tímea jegyző, Horváth Jánosné a menye, Hóbor Károlyné képviselő)

 

loading...