Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.03

85 éves beteg férfi gázolt a keszthelyi zebrán

Betegségei miatt vezetésre képtelen állapotban okozott gépkocsijával balesetet egy 85 éves keszthelyi férfi.

A baleset idején és az azt megelőző napokban a férfi az általa ismert betegségei miatt gyenge, elesett állapotú volt, orvosi előírás alapján otthonában felügyeletre szorult, magán ájulásos jellegű rosszulléteket tapasztalt.

zebra-gazolas.jpg

Ennek ellenére 2018. október 24-én délelőtt Keszthelyen személygépkocsit vezetett. Amikor gépkocsijával a vásártérről a Lehel utcába kanyarodott, egészségi állapotának következtében fellépő rosszulléte miatt elveszítette uralmát az általa vezetett gépkocsi felett és a kialakított kijelölt gyalogátkelőhelyen elütötte az ott szabályosan közlekedő nőt, aki az ütközés következtében az úttestre esett.

Ezt követően tovább haladt gépkocsijával a Lehel úton és autója elejével nekiütközött a Cserszeg útról a Lehel útra kikanyarodni szándékozó, álló személygépkocsi elejének. A másik gépkocsival történt ütközést követően a férfi az általa vezetett gépjármű automata sebességváltóját parkoló fokozat helyett hátramenetbe kapcsolta, a jármű motorját nem állította le, majd ki akart szállni a gépkocsiból; és abból félig kilépve a fékpedálról lelépett.

Ekkor az automata váltó állása miatt a férfi által használt személygépkocsi elindult hátramenetben, elsodorta őt, majd – a balra kifordított állapotban lévő kormányállás miatt – hátramenetben vezető nélkül jobbra kanyarodva visszahaladt a Lehel úton, elhaladt a földön lévő sértett mellett, visszakanyarodott a Vásár térre a Rákóczi út irányába, majd a Vásár téri ABC épülete előtt felhajtott a kiemelt szegélyre és nekiütközött hátuljával egy élősövénynek, melyben elakadt.

A baleset következtében az elgázolt nő nyolc napon túl gyógyuló többszörös töréseket szenvedett, melyek maradandó fogyatékosságot okoztak.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat - értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügészség ügyész-szóvivőjétől.