Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.11.19

83 éves anyját verte, fenyegette az alkoholista csörnyeföldi férfi

A 62 éves  büntetett előéletű csörnyeföldi férfi és édesanyja több éve élnek együtt a Csörnyeföldön, egy külterületi alatti ingatlanban. A férfi alkoholizáló életmódot folytat, ezért kapcsolatuk egymással megromlott.

 

csornyefold.jpg

 

Ittas állapotában gyakran fenyegeti azzal édesanyját, hogy elvágja a torkát, megöli. Ilyenkor  az édesanyja kénytelen az otthonából elmenekülni, az utcán aludni. Május 12-én a délután közös ingatlanjuk udvarán ismételten szóváltás alakult ki közöttük, melynek során a férfi a mozgásában korlátozott édesanyjától elvette a kampósbotját, és azzal háromszor hátba vágta, aki a  bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló horzsolásos, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

 

Miközben bántalmazta az édesanyját, azzal is megfenyegette, hogy elvágja a torkát.  2019. július 17-én ismét összevesztek egymással, ezért  az édesanya az éjszakát Csörnyeföldén a buszmegállóban töltötte. 2019. július 18-án visszament a közös ingatlanba, ahol a férfi ismételten szidalmazni kezdte őt, a háztól elzavarta és azzal fenyegette, hogy „felaprítja és beteszi a hűtőszekrénybe”.

 

Az anya 83 éves, mozgásában korlátozott személy, aki bűncselekmény elhárítására állapotánál és életkoránál fogva korlátozottan képes.

 

Az ügyben a Nagykanizsai Járási  Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett testi sértés bűntette és zaklatás bűntette miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.