Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.01.18

62 tonnás (!) túlsúlyos kamiont kapcsoltak le Zalában

Január 14-én a Zala Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége a rendőrség munkatársaival közösen végzett közúti ellenőrzés során súlyos szabálytalanságokat tapasztalt.

tulsulyos-kamion.jpg

A Zala Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének munkatársai egy láthatólag túlterhelt kamion miatt értesítették a rendőrség járőreit, akik megállították a járművet.

Az ellenőrzés során több hiányosságra is fény derült.

A gépkocsivezetőnek nem volt jogosítványa, a jármű nem rendelkezett áruszállítási engedéllyel, vagyis „feketén” fuvarozott.

A jármű műszaki állapota sem volt megfelelő, ezért a forgalmi engedélyét is érvényteleníteni kellett.

A rakományt először a MOL mérlegén próbálták lemérni, de mint kiderült az meghaladta a mérleg méréshatárát. A Közlekedési hatóság mérlegén azonban már sikerült a mérés.

A járműszerelvény több mint 62 tonnát(!)  nyomott, a megengedett 40 helyett. Ilyen mértékű túlsúlyt az elmúlt 2 évben nem tapasztaltak a Közlekedési Felügyelőség munkatársai.

Tovább súlyosbítja az esetet, hogy a helyszínen sem a rakomány eredetét, sem pedig úti célját nem sikerült tisztázni, mivel a járművezetőnél nem volt semmilyen okmány, amely ezt igazolta volna.

Az ügyben komoly bírságot szabtak ki.

(Forrás és fotó: Zala Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége)