Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.09.23

600.000 forint értékű hamis ruhát találtak a nagykanizsai bolhapiacon

A NAV Zala Megyei Adó-és Vámigazgatóságának járőrei tavaly július 1-én - vasárnap - ellenőrzést végeztek a nagykanizsai piacon, melynek során egy  61 éves  kaposvári férfi áruit is megvizsgálták. 

hamis-gucci-ruha.jpg

A férfi által eladásra kínált termékek között Adidas márkajelzéssel ellátott  sportcipőket, rövidnadrágokat, pólókat és papucsokat, Converse márkajelzéssel ellátott  cipőket és pólókat, Nike márkajelzéssel ellátott cipőket, és rövidnadrágokat, valamint  Gucci márkajelzéssel ellátott trikó és rövidnadrág szetteket, és pólókat találtak, melyek származását a férfi  hitelt érdemlő módon igazolni nem tudta, illetve nem tudta bemutatni a márkatulajdonosok vagy azok magyarországi képviselőinek a forgalmazásra feljogosító engedélyét sem.

Az Adidas, Converse, Nike és Gucci védjeggyel ellátott ruhaneműk, cipők védjegyoltalom alatt állnak, az eladásra kínált ruházati termékek gyenge minőségűek és a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok voltak. A férfi a jogtulajdonosoknak mintegy 600.000 Ft vagyoni hátrányt okozott.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat - értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.

Raktárnak álcázott luxusüzlet bukott Baranyában

A hamis divatruházati termékekkel kereskedő baranyai párost épp egy szállítmány kicsomagolásakor érte tetten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A hatalmas mennyiség még a nyomozókat is megdöbbentette, a titkos üzletként működő raktárban több mint ezer luxushamisítványra bukkantak, amit a bűnözők „eredeti" áron, sokmilliós haszonnal értékesítettek.