Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.01.23

50 helyett 130-cal repesztett a BMW-s Zalaegerszegen

Továbbra is sok a gyorshajtó, kirívóan nagy sebességtúllépést is dokumentáltak a rendőrök.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rendszeresen tartanak demonstratív közlekedésbiztonsági ellenőrzést a megye közútjain.

zalaegerszeg-gyorshajtas.jpg

A Gasparich utcában 50 helyett 130-cal repesztett a BMW-s. Fotó - ZMRFK

Az ellenőrzések célja elsősorban a közúti közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő módon közlekedők forgalomból történő kiszűrése. A rendőrök sebességmérést is végeznek, valamint a legforgalmasabb kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken kiemelten ellenőrzik az elsőbbségadásra vonatkozó szabályok betartását.

A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. A Zala megyében múlt héten tartott ellenőrzések során a rendőrök több mint 400 járművezetőt dokumentáltak, és kezdeményeztek velük szemben eljárást sebességtúllépés miatt.

Kirívó eset is volt ezúttal, amikor az egyik gyorshajtó 50 km/h helyett 130 km/h sebességgel közlekedett Zalaegerszegen.

Az elsőbbségadásra vonatkozó szabályok betartása a közúti közlekedés minden résztvevőjétől elvárt magatartás. A legsérülékenyebbek közülük a gyalogosok és a kerékpárosok, akiknek arra hívjuk fel a figyelmét, hogy a saját biztonságuk érdekében minden esetben nagy körültekintéssel győződjenek meg arról, hogy a jogosan elvárt elsőbbséget valóban meg is kapják-e.                 

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be.

Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetőek a közúti tragédiák!

…hogy mindenki hazaérjen!
Forrás:
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.