Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.06.01

39 millióból készült termelői piac Tótszentmártonban

Lezárult a Tótszentmártoni Községi Önkormányzat Vidékfejlesztési Program keretén belül, a VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 „Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése” tárgyú felhíváson 39,05 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült 1860305500 azonosító számú projektje.   
 
A Tótszentmártoni Községi Önkormányzat a Vidékfejlesztési Program (VP) keretén belül 39 048 451 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el Tótszentmárton település helyi termelői piacának fejlesztésére.

totszentmarton.jpg

totszentmarton-termeloi-piac.jpg

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt célja Tótszentmárton, Szent Márton u. 9. szám alatti termelői piac építése, új földszintes fedett elárusító tér és kiszolgáló helyiségek létrehozása volt. A térségben egy határokon is átnyúló, erős régiós piacot kívántak kialakítani, mely termékeladási fórumként szolgál a mezőgazdasági-, élelmiszeripari kis és nagytermelők részére, élénkítve a település gazdaságát és társadalmi életét.

A fő funkcionális egység, a fedett, oldalról nyitott árusítótér az épület középső részében helyezkedik el, szemben a Béke utcáról nyíló kultúrházzal. Az árusítótér további két részre oszlik, a bejárathoz csatlakozó 150,34 m2 alapterületű részre, és a 70 cm-rel emelt padlóvonalú 67,49 m2 nagyságú bemutatótérre.

A fedett térben árusítóasztalok kerültek elhelyezésre, az emelt szintű térhez az épület keleti végén akadálymentes megközelítést biztosító rámpa készült. Az árusítótérben víz és áramvételi lehetőségek kerültek kiépítésre. A piac 15 férőhelyes parkoló beállással 1 akadálymentes elemmel, szelektív hulladékgyűjtővel, használati térelemekkel, került kialakításra. A kapcsolódó kültéri fejlesztéseknek, út, járda, parkoló kialakítása, valamint parkosításnak és zöldterület fejlesztésnek köszönhetően a piac időszakos szabadtéri hasznosítása is biztosított.

Mind az épület megközelítése, mind a parkoló, illetve a mellékhelyiség akadálymentesítése terv szerint megvalósult.
A fejlesztést követően egy komplex, mintegy 300 m2-es, 20 db kijelölt árushellyel rendelkező, korszerű, fedett csarnok és kapcsolódó kiszolgáló helyiségei (raktárak, előkészítők, irodahelyiség, akadálymentes mellékhelyiség) jött létre.

A nyitva tartás napi gyakorisággal, hétfőtől vasárnapig, 7.00 - 15.00 óra között tervezett, a piaci tényleges működése a használatbavételi engedély jogerőre emelkedését, valamint a tevékenység bejelentését követően kezdődik meg.
A beruházás kezdete 2018. december 14., a projekt fizikai befejezése 2020. május 21. napjáig megvalósult. (MTI/Önkormányzati Sajtószolgálat)