Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.10.17

36 milliót lopott a zalai rablópáros

Két zalai férfi azt határozta el, pénzt lopnak a Pölöskei Italgyártó Kft. őrzött  irodájából.

A rabláshoz a nemesrádói és zalaszentmihályi férfiak a nagykanizsai piacon elektromos sokkolót is vettek.

A rablásra június 24-én éjszaka került sor, amikor átmásztak a szörpüzem területére, ott elbújtak, majd a járőröző biztonsági őrre támadtak, elektromos sokkolóval leterítették, aztán megkötözték, még a száját is betömték.

Közölték vele, ha nyugton marad, nem ölik meg.

 

poloske-rablas.jpg

 

Az irodába jutva, onnan ellopták az 50x50x80-as méretű páncélszekrényt és felfeszítették a házipénztárt, sőt ellopták a cég Ford Tranzitját is

A széfet Zalaszentmihály és Nemesrádó között egy erdős területen elásták, amiért egy hét múlva mentek vissza.

A páncélszekrényben volt a Pölöskei Italgyártó Kft. 24.000.000 Ft-ja és 3.000 EUR-ja, amelynek az elkövetés napján érvényes valutaárfolyamon számított értéke 927.630 Ft, valamint egy kereskedőház 3.267.180 Ft-ja.
A házipénztárban a Pölöskei Italgyártó Kft. 7.481.280 forintját találták.

A 27 és 40 éves zalai rablók mintegy 36 milliós zsákmányuknak sokáig nem örülhettek, mert júliusban elkapták őket a rendőrök.

A nyomozó hatóság közel 34 milliót le is foglalt tőlük, amelyet visszaadtak a károsult cégnek.

A két brutális embert többe között minősülő rablás bűntettével, személyi szabadság megsértésének bűntettével is megvádolta a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség - értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei főügyészség ügyész-szóvivőjétől.

Megverték, megkötözték az őrt, milliókat loptak a zalai rablók

Elfogtak a zalaegerszegi rendőrök két férfit, akik a gyanú szerint több tízmillió forintot raboltak el egy zalai üzemből - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján. (Fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság) A nyomozás adatai szerint a 27 éves és a 40 éves gyanúsított június 25-én éjfélkor bement egy pölöskei üzem területére.