Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.07.01

15 és fél éves lány ellen, cserbenhagyás miatt emeltek vádat Zalában

A lenti illetőségű 2003-ban született lány tavaly december 24-én  délután érvényes vezetői engedély nélkül vezetett egy személygépkocsit a 7416-os számú közúton Lenti felől Csesztreg irányába.

birosag.jpg

Amikor a lány a rádión zenét keresett, járművével áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, és ott a személygépkocsi bal oldalával nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsi bal oldalának.

Az ütközés erejére jellemző volt, hogy vétlen személygépkocsi oldallégzsákjai működésbe léptek,  a személygépkocsiban vagyoni kár keletkezett, személyi sérülés nem történt, azonban a személyi sérülés bekövetkezésének objektív lehetősége fennállt.

A lány  észlelte az ütközést, azonban a helyszínen nem állt meg, gyorsítva járművét továbbhajtott, és nem győződött meg arról, hogy a baleset következtében bárki megsérült-e, segítségnyújtásra emiatt szorul-e.

A  terhelt cselekményét észlelték az ütközés közelében tartózkodó rendőrjárőrök, akik követték, megállították, majd a helyszínre visszakísérték.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási  Ügyészség cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat  értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.