Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.06.23

117-szer tankolt egy cég kontójára egy zalai férfi

Egy 1975-ben született rezi férfi 2018. augusztus 26. napjától 2018. december 20. napjáig és 2019. január 2. naptól 2019. november 8. napjáig tartó időszakban 117 alkalommal jelent meg a cserszegtomaji üzemanyagtöltő állomáson, ahol minden alkalommal 50.000 Ft-ot meg nem haladó értékben vásárolt saját javára gázolaj, benzin, egyéb kiegészítő (motorolaj, begyújtós, stb.) termékeket.

A férfi az ellenértékeket egy kft. nevére kiállított üzemanyagkártya felhasználásával egyenlítette ki oly módon, hogy az üzemanyagtöltő kártyát a töltőállomás munkatársaitól úgy kérte el, hogy töltőállomás alkalmazottjaiban azt látszatot keltette, hogy ő a kft. alkalmazottja, így a kártya használatára jogosult.

A férfi a vásárlásokról kiállított szállítókat minden esetben úgy írta alá, mint a kártya használatára jogosult személy.

Az üzemanyagkártya használata alapján rögzített 2.951.707. Ft összértékű vásárlásokat a benzinkút üzemeltetője a kft. részére havi rendszerességgel kiszámlázta, amelyek alapján a kft. a vásárlások ellenértékét a maradéktalanul megfizette.

A férfi magtartásával rendszeres haszonszerzésre törekedve az üzemanyagtöltő állomás dolgozóit a kártya használatára való jogosultság tekintetében megtévesztette.

Az ügyben a Keszthelyi Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat a napokban - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

benzinkut-tankolas.jpg