Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.03.07

11 évvel ezelőtti zalai gyilkosság – nincs ítélet az előkészítő ülésen

Megkezdte a Zalaegerszegi Törvényszék annak a férfinak a tárgyalását, aki 2007-ben megfojtotta unokahúgát, majd holttestét elásta a pincében.
A vád szerint a vádlott 2006. évet megelőzően sze@uális viszonyt tartott fenn az akkor 16 éves unokahúgával. A férfi ebben az időben édesanyjával lakott egy zalai kistelepülésen, ahol a sértett alkalmanként meglátogatta. A vádlott az együttlétekért pénzt és cigarettát adott a lánynak.

rezi-emberoles.jpg

(11 évig nagymamája szobája alatti pincében feküdt Anna holtteste. Fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

2007. május 16-án reggel a sértett nem szállt fel arra a buszra, amellyel iskolába szokott járni, helyette a vádlottat látogatta meg, hogy pénzt kérjen tőle. Ez alkalommal vitatkoztak, majd a férfi egy zsinórt tekert a lány nyaka köré, amivel megfojtotta. Miután a sértett délután nem ért haza, szülei keresni kezdték az ismerősöknél, rokonoknál. A keresésbe a vádlott is bekapcsolódott annak ellenére, hogy a lány holttestét napközben édesanyja házának pincéjében elásta.

A március 7-én (kedden) megtartott előkészítő ülésen a férfi bírói kérdésre kijelentette, hogy beismerő vallomást tesz és lemond tárgyaláshoz való jogáról. Bár bevallotta bűnösségét, vallomástétele akadozott, nyilatkozatát a bíróság aggályosnak tartotta, s úgy ítélte, nem alkalmas arra, hogy döntést lehessen hozni az ügyben.

A férfi a bíróság előtt tett vallomásában például az elkövetés idejeként egy nappal későbbi időpontot határozott meg, valamint elmondása szerint a sértettel csak a gyilkosság napján létesített sze@uális kapcsolatot.
Mindezek tekintetében a bíróság 1 hónapon belül tárgyalásra tűzi ki az ügyet - értesült honlapunk dr. Vándor Virágtól, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivőjétől.

A gyilkosság a Zala megyei Reziben történt. Előzmények, helyszínek, nevek ITT.