Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.09.06

1 év 8 hónap börtön meztelenkedés miatt és hamis rendszámtáblák miatt

A Zalaegerszegi Járásbíróság szeptember 6-án távollétében hozott ítéletet annak a vádlottnak az egyesített ügyeiben, aki 2018-ban több alkalommal meghamisított hatósági jelzésű gépkocsival közlekedett a megyeszékhelyen, valamint álarcban, meztelenül önkielégítést végzett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott tavaly május 30-án egy – zalai kistelepüléseket összekötő – kerékpárúton meztelenre vetkőzött, fejére álcázásként álarcot és kalapot tett. Ezután a kerékpárút melletti vasúti töltés oldalába húzódott, ahol önkielégítést végzett a tőle kb. 50 méterre közlekedő hölgy sértettek felé fordulva.

szatir.jpg

A férfi másnap ismét kiállt a kerékpárútra meztelenül, de amikor meglátta a felé haladó nőket, elbújt egy bokorban, majd felöltözött és kerékpárral Zalaegerszeg felé indult. A vádlottat végül egy szolgálaton kívüli rendőr tartóztatta fel.
A férfi 2017-ben vásárolt egy Ausztriából behozott gépkocsit. Az autót Magyarországon nem helyezték forgalomba és rendszámmal sem rendelkezett.

A vádlott tavaly január 4-én felszerelt rá két – korábban talált – osztrák hatósági jelzésű rendszámtáblát, s így közlekedett, míg aznap délután rendőri ellenőrzés alá nem vonták.  Ilyen előzmények után a férfi 2018 júniusában – két, a nagykanizsai bolhapiacon vásárolt – rendszámtáblát erősített a gépkocsira, s ismét így használta, 2018. június 24-én fogták el. Októberben újból hamis – ezúttal magyar – rendszámtáblákat szerelt fel az autóra, s így közlekedett munkahelyére, amíg 2018. október 26-án a rendőrök el nem fogták.

A vádlottat a bíróság szeméremsértés vétsége, valamint 3 rendbeli egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Súlyosító körülményként értékelte többek között a kettőnél több halmazatot, illetve, hogy a férfi egyes cselekményeket büntető eljárás hatálya alatt követett el. Enyhítő körülményként csupán a vádlott két elkövetésre vonatkozó beismerő vallomását tudta figyelembe venni.

Az ítéletet mind az ügyész, mind a férfi védője tudomásul vette, azonban a vádlott távolléte miatt az nem jogerős - értesült honlapunk Dr. Bartalné dr. Mentes Judit-tól a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivőjétől.

 

loading...