Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.10.22

1 év 10 hónap kórházi, iskolai lopásokért Zalában

A Zalaegerszegi Járásbíróság október 20-án tartott előkészítő ülést annak a férfinak az ügyében, aki több megyeszékhelyi intézményből tanulóktól, dolgozóktól lopott.

A vádlott 2018 szeptembere és 2019 májusa között több alkalommal is bement két Zala megyei iskolába, ahonnét 16 diáktól lopott el sportcipőket, készpénzt és mobileszközöket 184.000 Ft értékben. A vádlott a megyei kórházba, a kormányhivatalba és egy helyi óvodába is besurrant, ahonnan az ott dolgozók pénztárcáját – benne készpénzzel, személyes iratokkal, bankkártyával – vitte el.

birosag.jpg

2019 július végén a férfi egy söröző raktárhelyiségének ajtaját felfeszítette, onnan italokat, elektromos rezsót, kenyérpirítót tulajdonított el. Az elektromos készülékeket eldobta, azonban az italokat eladta.
A vádlott összesen kb. 235.000 Ft kárt okozott.

Az előkészítő ülésen a férfi elismerte a terhére rótt cselekményeket és a bűnösségét. A bíróság az ítéletében a vádlottat, mint többszörösen visszaesőt lopás, folytatólagosan elkövetett lopás vétségében, lopás vétségének kísérletében, valamint lopás bűntettében mondta ki bűnösnek. Ezért őt 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, továbbá 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítéletet mind az ügyész, mind a vádlott és védője tudomásul vették, így az jogerős - tájékoztatta honlapunkat  dr.Vándor Virág, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.