Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ZALA

 

Cikkek

2015.03.28

Élő adásban nevetgélt a nagykanizsai halálos baleset helyszínéről a közmédia híradósa

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-halalos-baleset.jpg

 

Élő adásban nevetgélt az új M1 híradósa a nagykanizsai halálos baleset helyszínén, ahol a karambolba meghalt egy 67 éves sormási férfi.

 
Teljes bejegyzés

2015.03.28

Ilyen egy homokvihar Homokkomáromnál

/ Menüpont: ZALA

homokvihar-zala-megye.jpg

 

Homokvihart fényképezett le a zalai Homokkomárom közelében Varga György az MTI fotóriportere.

 
Teljes bejegyzés

2015.03.25

5 milliót érő csempészcigarettát foglaltak le Zalában - Videóval

/ Menüpont: ZALA

m7-csempeszcigaretta.jpg

 

Mintegy ötmillió forintot ér az a magyar zárjegy nélküli cigarettamennyiség, amelyet egy olasz rendszámú furgonban foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Zalában.

 
Teljes bejegyzés

2015.03.24

Balesetveszélyessé vált a Finnugor Néprajzi Park Zalaegerszegen

/ Menüpont: ZALA

finnugor-neprajzi-park-zalaegerszeg.jpgLeromlott, balesetveszélyes állapota miatt idén nem nyitják meg a látogatók előtt a Finnugor Néprajzi Parkot Zalaegerszegen - közölte Varju András, a Göcseji Múzeum osztályvezetője.

 
Teljes bejegyzés

2015.03.23

A Borászok Borásza döntősei közt a muraszemenyei orvos-borász Dr. Bussay László +++

/ Menüpont: ZALA

bussay-laszlo-borasz.jpgLezajlott az idei Borászok Borásza szavazás első fordulója. Az első körben leadott voksok alapján öt különböző borvidéken tevékenykedő borász jutott a döntőbe, köztük több családi borászatot vivő, egy kézműves és egy határon túl tevékenykedő borász.

 
Teljes bejegyzés

2015.03.21

Mindent feladott, hogy beteg testvérével legyen a szepetneki Széperdei Zsolt

/ Menüpont: ZALA

szeperdei-zsolt.jpg

Egyedül gondoskodik fogyatékkal élő bátyjáról, napszámot vállal, hogy legyen mit enniük, közben verseket ír, könyve bevételéből pedig beteg gyerekeket támogat a szepetneki (Zala megye) Széperdei Zsolt.

 
Teljes bejegyzés

2015.03.16

Májusban adják át a nagykanizsai javítóintézetet

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-javitointezet.jpgJelenleg a belső munkálatok zajlanak, az épületgépészeti, konyhatechnológiai és biztonságtechnikai rendszereket telepítik, ezzel párhuzamosan halad a külső tereprendezés, az utak és a parkolók kialakítása.
A mostani tervek szerint a nagykanizsai javítóintézet várhatóan májusra készül el.

 
Teljes bejegyzés

2015.03.12

A nagykanizsai Lubics Szilvia harmadik a nemzetközi szövetség év ultrafutója választásán

/ Menüpont: ZALA

lubics-szilvia-nagykanizsa.jpgAz Athén és Spárta közötti Spartathlonon tavaly pályacsúccsal győztes magyar futó a szavazatok 13,3 százalékát kapta. Lubics Szilvia a 246 kilométeres görögországi versenyen eddig háromszor diadalmaskodott, s az előző évben 26:53:40 órás rekordot állított fel.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.03.10

Ügyes FB marketinggel indít a csörnyeföldi Bussay Pincészet

/ Menüpont: ZALA

dr-bussay-dorottya.jpg

 

Édesapja, az elhunyt Dr. Bussay László pincészetének vezetését a muraszemenyei háziorvos Dr. Bussay Dorottya vette át. Sok sikert kívánunk hozzá!

 
Teljes bejegyzés

2015.03.10

Megszűnt a látogatási tilalom a nagykanizsai és a Zala Megyei Kórházban is

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-korhaz.jpgAz influenzás megbetegedések csökkenésével összefüggésben a nagykanizsai intézményben keddtől feloldották az eddigi látogatási tilalmat. Feloldották a látogatási tilalmat a Zala Megyei Kórház gyermekosztályán is.

 
Teljes bejegyzés

2015.03.04

Feketemunkások egy nagykanizsai építkezésen - Videóval

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-epitkezes-feketemunka.jpgA NAV munkatársai közérdekű bejelentést és előzetes adatgyűjtést követően 25 fővel jelentek meg egy nagykanizsai építkezésen, ahol 12 gazdálkodó 53 alkalmazottját ellenőrizték.

 
Teljes bejegyzés

2015.03.02

Lapátnyélre támaszkodás helyett értelmes célt adtak a közmunkának a zalai Borsfán és környékén

/ Menüpont: ZALA

borsfa-termekbemutato-1.jpgA példaértékű projekt keretén belül Borsfán aszalóüzem létesült, Oltárcon és Bánokszentgyörgyön pedig fóliasátrakban zöldségeket termesztenek, illetve gyümölcsfákat is telepítettek.

 
Teljes bejegyzés

2015.02.26

A következő hónapokban folytatódhat a 61-es főút nagykanizsai elkerülő szakaszának építése

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-61-es-fout-elkerulo.jpg-2.jpgMárcius végén, április elején folytatódhat a 61-es főút Nagykanizsát elkerülő szakaszának öt éve félbehagyott beruházása, miután eredményes volt a befejezési munkákra kiírt legutóbbi közbeszerzési eljárás - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

 
Teljes bejegyzés

2015.02.20

Árvíz - A Principális kotrási munkáiról tájékozódott a zalai kormánymegbízott

/ Menüpont: ZALA

principalis-csatorna-nagykanizsa.jpgRendkívüli kormányzati forrásból, mintegy 135 millió forint felhasználásával zajlik a mederkotrás a Principális-csatornán, ahol a múlt év őszén rekordmagas vízállás okozott elöntéseket - mondta el Nagykanizsán tartott sajtótájékoztatóján pénteken a Zala megyei kormánymegbízott.

 
Teljes bejegyzés

2015.02.20

ÁSZ vizsgálatot kezdeményez Keszthely polgármestere a kikötő eladás ügyében

/ Menüpont: ZALA

ruzsics-ferenc-keszthely-polgarmester.jpgKeszthely polgármestere 2015. február 18-án arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a város új vizsgálatot kezdeményez a kormányhivatalnál, valamint az ügyészséghez és az Állami Számvevőszékhez fordul a keszthelyi kikötőeladás ügyében.

 
Teljes bejegyzés

2015.02.19

Nagykanizsai kórház: osztályok bezárásáról szó sincs

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-korhaz.jpgA Magyar Ápolók Napja alkalmából rendezett ünnepségen reagált dr. Brünner Szilveszter az egészségügy strukturális átszervezése miatt szárnyra kapott pletykákra. Osztályok bezárásáról szó sincs, sőt, a kórház vezetése új szakmai profilú osztályok megvalósítását tervezi – jelentette ki a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgató főorvosa.

 
Teljes bejegyzés

2015.02.18

Jó napot kívánunk! Az eontú gyüttünk - Csalók próbálkoznak Nagykanizsán!

/ Menüpont: ZALA

eon.jpgNagykanizsán az E.ON nevével visszaélve trükkös csalók próbálnak pénzt kicsalni főleg időskorú emberektől. Azzal keresik meg otthonaikban a szolgáltató ügyfeleit, hogy a már befizetett számláikból egy bizonyos összeg visszajár.

 
Teljes bejegyzés

2015.02.18

Csodát tett a közmunka Zalában

/ Menüpont: ZALA

letenye-kozmunka.jpgAz elmúlt évben összesen 16 782 álláskereső állt munkába Zala megyében. Csaknem 8880 ember támogatott munkakörben - 92 százalékuk -, közfoglalkoztatás keretében.

 
Teljes bejegyzés

2015.02.16

Látogatási tilalom lépett életbe a nagykanizsai kórház öt osztályán!

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-korhaz-latogatasi-tilalom.jpgTeljes látogatási tilalom lépett életbe hétfőtől a kórház Csecsemő- és Gyerekosztályán, az Újszülött Részlegen, a Szülészet- Nőgyógyászati Osztályon, a Krónikus Belgyógyászati Osztályon és az Intenzív Therápiás Osztályon.

 
Teljes bejegyzés

2015.02.13

Új Mercedeseket, Audikat, Skodákat kaptak a zalai zsaruk

/ Menüpont: ZALA

zala-megye-rendorkocsi.jpgA gépjárműparkból a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság eddig összesen 23 darab gépkocsit, ez év március végéig pedig további 15 autó áll szolgálatba Zala megyében.

 
Teljes bejegyzés

2015.02.11

Vigyázat, részeg az úton! Piás úriember csúszott át egy kocsi előtt a Zala megyei Borsfán!

/ Menüpont: ZALA

borsfa-vadveszely.jpgA Zala megyei Borsfa előtt is vadveszélyre hívja fel a figyelmet több tábla is. A településen belül is akadnak gondok. Például ilyenek...

 
Teljes bejegyzés

2015.02.11

Dr. Halász Gabriella a Zala Megyei Kórház új főigazgatója

/ Menüpont: ZALA

dr-halasz-gabriella-zala-megyei-korhaz.jpgDr. Halász Gabriella, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének eddigi igazgatója lett a Zala Megyei Kórház új főigazgatója. Az új vezető kedden kezdte meg munkáját az egészségügyi intézményben.

 
Teljes bejegyzés

2015.02.10

Megható lánykérés a nagykanizsai teremtornán - Videó

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-lanykeres.jpgStimecz Fridolin az általa szervezett nagykanizsai II. jótékonysági tornán kérte meg párja, Lukács Kitti kezét. A hölgy természetesen igent mondott.

 
Teljes bejegyzés

2015.02.08

Poroltóval ütöttek le egy férfit a tótszerdahelyi óvodabálban

/ Menüpont: ZALA

totszerdahely-ovodabal.jpgNem várt események történtek a tótszerdahelyi óvodabál végén. Hárman sérültek meg a bál vége előtti csetepatéban. Az ügyben rendőrségi eljárás indul.

 
Teljes bejegyzés

2015.02.08

Kigyulladt egy családi ház Hahóton

/ Menüpont: ZALA

tetotuz.jpgA település Zrínyi Miklós utcájában keletkezett tűzhöz a Pacsai Katasztrófavédelmi Őrs és a Keszthelyi HTP egysége vonult ki.

 
Teljes bejegyzés

2015.02.05

Megnyitották a szlovén hatóságok a határt

/ Menüpont: ZALA

redics-hatarzar.jpgA korlátozásra a szlovén időjárási viszonyok miatt volt szükség. Zala megyében mintegy 500 kamion várakozott, ezek a gépjárművek most – rendőri felvezetéssel – szakaszosan indultak el a határátkelőhelyek felé, hogy ne torlódjanak fel

 
Teljes bejegyzés

2015.02.05

Nem léphetik át a kamionok a szlovén-magyar határt

/ Menüpont: ZALA

kamionstop.jpgA rendőrség azt kéri a kamionosoktól, hogy lehetőség szerint kerüljék el a rédicsi és a tornyiszentmiklósi határátkelőhelyet. A személygépkocsi-forgalom továbbra is zavartalan.

 
Teljes bejegyzés

2015.02.04

70 centis hó eshet Szlovéniában: a rédicsi és a tornyiszentmiklósi határnál is lehet korlátozás

/ Menüpont: ZALA

havas-ut.jpgCsütörtök reggel 5 órától nem közlekedhetnek Szlovénia autópályáin a 3,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek, az úton lévőket a hatóságok kiterelik a parkolókba - közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerdán.

 
Teljes bejegyzés

2015.02.02

Felmondtak a Zala Megyei Kórház főigazgatójának

/ Menüpont: ZALA

dr-csidei-iren.jpgCsidei Irén 36 éve dolgozott a Zala Megyei Kórházban, 18 éven át látta el a főigazgatói teendőket, nyugdíjazásáig három év lett volna hátra.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.02.02

Árkus Béla lett Lispeszentadorján polgármestere

/ Menüpont: ZALA

lispeszentadorjan.jpgA Zala megyei Lispeszentadorjánban azért tartottak vasárnap időközi polgármester-választást, mert tavaly októberben szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végzett jelöltek között

 
Teljes bejegyzés