Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ZALA

 

Cikkek

2015.06.25

Országos tűzoltó versenyeken a Becsehelyi ÖTE

/ Menüpont: ZALA

becsehely-ote-1.jpgA becsehelyi csapat Retro szerelésben férfi és női kategóriában is első helyen végzett. Modern kategóriában a fiúk 3. A lányok 9. helyen végeztek.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.23

Orbán Viktor Nagykanizsán: kétszer két sávosra bővítik az M70-est

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-orban-viktor.jpgA kormányfő kifejtette: a fejlesztési program részeként új ipari területet hoznak létre a városban, 2018-ig kétszer két sávosra bővítik a szlovén határhoz vezető M70-es utat, és megépítik a Nagykanizsát elkerülő út első ütemét.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.06.20

Áldozópappá szentelték a becsehelyi Böjti Balázst

/ Menüpont: ZALA

bojti-balazs-becsehely.jpg

 

Dr. Veres András megyéspüspök áldozópappá szentelte Böjti Balázst és Bihal Zoltánt, diakónussá pedig Takács Andrást. Az egyházmegye valamennyi részéből érkeztek hívek az ünnepre és imádkoztak a  szenteltekért

 
Teljes bejegyzés

2015.06.18

Mintaértékű pedagógiai modelleket mutattak be kilenc zalai iskolában

/ Menüpont: ZALA

becsehely-iskola.jpg

 

Zalában kilenc iskola szerepelt sikeresen a mentoráló intézményi pályázaton, így az ő módszertani modelljeiket ismerhetik meg az érdeklődő pedagógusok.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.17

Szent Rafael nevét venné fel a Zala Megyei Kórház

/ Menüpont: ZALA

zalaegerszeg-szent-rafael-korhaz.jpg

 

Szent Rafael, a betegek és gyógyítók védőszentjének nevét szeretné felvenni a Zala Megyei Kórház Zalaegerszeg díszpolgárainak kezdeményezésére, az intézmény, a városban lévő felekezetek, valamint a megye vezetőinek egyetértésével.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.16

Megtudta a diagnózist, végzett magával a beteg a kanizsai kórházban

/ Menüpont: ZALA

kardiologia.jpg

 

A Kanizsai Dorottya Kórház egyik betege diagnózisának közlését követően kivetette magát a gyógyító intézmény egyik épületének ablakán. A rendőrség vizsgálja az esetet.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.09

Remekeltek a sportversenyen a zalai zsaruk

/ Menüpont: ZALA

zala-rendorseg-sportverseny.jpg

 

A Készenléti Rendőrség által szervezett BM Országos Atlétikai Bajnokságon a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csapata is részt vett, amelyet 2015. június 4-én tartottak.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.08

Megtalálták a csesztregi tó strandján elmerült férfi holttestét

/ Menüpont: ZALA

csesztregi-to-vizbe-fulladt.jpgVasárnap délután egy fiatalokból álló társaság fürdött a tóban, amelynek egyik feléről át akartak úszni a másikra. A 22 éves férfi feltehetően elfáradt, ezért megpróbált kijutni a partra, de váratlanul elmerült, és a társai már nem találták.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.02

Negyedmillió LED-lámpát gyártott Nagykanizsán a General Electric

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-general-electric.jpgA LED-lámpák gyártásának két évvel ezelőtti kezdete óta mostanáig 250 ezer LED-es fényforrást állított elő a General Electric (GE) nagykanizsai gyára, ahonnan Európa, a Közel-Kelet és Észak-Afrika országainak megrendelőit látják el a legmodernebb világítóberendezésekkel.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.30

Lezárult a Nagykanizsa térségében 11 milliárd forintból megvalósult csatornaberuházás

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-csatornazas.jpgNagykanizsa korábban ellátatlan területein kívül összesen 12 további település, Bocska, Eszteregnye, Fityeház, Fűzvölgy, Homokkomárom, Hosszúvölgy, Magyarszerdahely, Magyarszentmiklós, Rigyác, Semjénháza, Szepetnek és Zalaszentbalázs utcáiban épült ki csatornarendszer, illetve bővítették a nagykanizsai szennyvíztisztító telepet is.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.27

Megszűnt az eljárás az Ausztráliából csalás gyanúja miatt hazahozott zalai férfi ügyében

/ Menüpont: ZALA

csalo-zala-megye.jpgAz akkori gyanú szerint a férfi 2000 és 2002 között több magánszemélytől és vállalkozástól milliós nagyságrendű kölcsönöket vett fel, és fedezetül olyan ingatlant ajánlott fel, amely akkoriban már nem volt a tulajdonában.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.24

Elsőfokú árvízvédelmi készültség a Murán Letenyénél és Nagykanizsán a Principálisnál

/ Menüpont: ZALA

mura-arviz.jpgHazánkban elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Murán Letenyénél, Nagykanizsán a Principális csatornánál, a Rábán Körmendnél és Szentgotthárdnál valamint Felsőcsatárnál a Pinkán. A Mura vízszintje vasárnap reggel Letenyénél 322 cm volt.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.23

Csapatmunkával szabadították fel az utat a zalai Báza és Bázakerettye között

/ Menüpont: ZALA

vihar-zala-megye-1.jpgA két napig tartó tomboló viharban Zala megyében is nagyon sok káreset, fakidőlés történt. Pénteken egy nagy fa dőlt az útra a zalai Báza és Bázakerettye közötti útszakaszra. A környéken lakó emberek nem vártak segítségre, hanem a maguk oldották meg a közlekedést akadályozó fa feldarabolását.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.22

Négy kórház gazdálkodását ellenőrzi az Állami Számvevőszék

/ Menüpont: ZALA

zala-megyei-korhaz.jpgNégy egészségügyi intézmény gazdálkodását ellenőrzi jelenleg az Állami Számvevőszék (ÁSZ); a több hónapja tartó vizsgálat a Jahn Ferenc Kórház, a Péterfy Sándor utcai Kórház, a Szent János Kórház és a Zala Megyei Kórház 2008 és 2013 közötti időszakára terjed ki.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.21

Gyönyörű, egyben félelmetes szupercellát fotóztak le a zalai Dobri közelében

/ Menüpont: ZALA

szupercella-2.jpgMájus 20-án estére Zala megyére is viharokat jelzett a meteorológia.

A Zala megyei Dobri környékén sikerült lefotózni egy gyönyörű, ámde félelmetes szupercellát.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.20

Becsehelytől a Nyergestetőig kirándultak a becsehelyi és a bázakerettyei diákok

/ Menüpont: ZALA

becsehely-iskola-nagyvarad.jpg

A gyerekeknek ismerniük kell a határon túli magyarság életét, történelmét, mert ők is hozzátartoznak a nemzethez. Ezeknek az ismereteknek a megszerzéséhez a legjobb a személyes tapasztalatszerzés.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.20

Nincs pénz a zalai autistaotthon fenntartására

/ Menüpont: ZALA

boncodfolde-autista-otthon.jpgBe kell zárni az autisták boncodföldei bentlakásos védőotthonát, ha nem érkezik gyors anyagi segítség - közölte a zaol.hu szerdán.
A dolgozóknak csak a bérek hatvan százalékát tudták kifizetni, az alapítvány vezetője pedig egyetlen fillért sem vett fel.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.17

A 21. Férfinapot rendezték meg Kistolmácson

/ Menüpont: ZALA

kistolmacs-ferfinap-2.jpgA Férfinapot - jellemzően - Ivó nap környékén rendezik meg az erdők, dombok ölelte faluban. Elsőként annak a májusfának a kivágása történt meg, amelyet április 30-án állítottak fel a kemping mellett lévő parkolóban a motoros emlékmű környékén.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.11

A becsehelyi fiúk és a lányok is dobogóra léphettek

/ Menüpont: ZALA

becsehely-ote-retro-1.jpgNői Retro kategóriában a becsehelyi lányok másodikak lettek, férfi Retro kategóriában a fiúk első helyen végeztek. Modern kategóriában a lányok 31.67-es idővel azonos időt futottak a Bajai HTP csapatával. Így a futamok után egy szimultán versenyre került sor, ahol a két csapat egymással párhuzamosan futott egy döntő futamot.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.09

Pontgyűjtő játék a kanizsai kórházért

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-korhaz-bejarat.jpg

 

A Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 Ft alapadományt ajánl fel a Kanizsai Dorottya Kórház számára, segítve a CT berendezés intézményi tulajdonba kerülését.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.08

Orosz tulajdonba került a hévízi Lotus Therme Hotel & Spa

/ Menüpont: ZALA

heviz-lotus-therme-hotel.jpgA hotel közleménye szerint a tőkeerős, új tulajdonos hosszú távra tervez. Átveszi és folytatja az elkezdett beruházásokat, amelyek során többek között megújul a wellneszrészleg, az épület homlokzatát díszítő erkélyek, valamint a szálloda teljes szőnyegezése, de a jövőben további fejlesztéseket is tervez az új tulajdonos az ötcsillagos szállodában.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.08

Vészhelyzet? Több tucatnyi orvos hiányzik a zalai kórházakból

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-korhaz.jpgAz aktuális közlemények szerint ezekben a hetekben a hévízi Gyógyfürdő Kórház 6, a zalaegerszegi megyei kórház 20, a kanizsai kórház 27 (!) orvos állást hirdet.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.05.02

Nagykanizsán egy fekete furgonos férfi egyedül sétáló gyerekeket szemel ki?

/ Menüpont: ZALA
 
Teljes bejegyzés

2015.05.02

Negyedszer rendezett horgászversenyt Kistolmácson a letenyei Szúnyog Horgászbolt

/ Menüpont: ZALA

kistolmacs-horgaszverseny-1.jpgMájus elsején negyedik alkalommal került megrendezésre a Szúnyog Horgászbolt – HD Fishing kupa, a helyszín a már megszokott Kistolmácsi tó volt. A megmérettetésen 12 horgász vett részt.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.01

Önkéntes támogatásért emlékérmet kapott Budai Róbert a Becsehelyi ÖTE parancsnoka

/ Menüpont: ZALA

becsehely-budai-robert-1.jpgÁprilis 29-én tartotta meg hagyományos tűzoltónapi ünnepségét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A rendezvényen megemlékeztek Szent Flóriánról, a tűzoltók védőszentjéről, valamint az ilyenkor szokásos elismeréseket vehették át az arra érdemesek.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.01

Rálőttek egy németjuhász kutyára a becsehelyi focipálya környékén?

/ Menüpont: ZALA

becsehely-ralottek-egy-kutyara.jpg

 

"Valaki rálőtt a becsehelyi focipálya környékén egy gyönyörű pár hónapos német juhászkutyára. Tudtommal ráadásul még bűncselekményt is elkövetve azzal, hogy lakott területtől 250 méteren belül lőtt."

 
Teljes bejegyzés

2015.04.27

Tűz volt Borsfán

/ Menüpont: ZALA

lenti-tuz-fauzem-1.jpgA Zala megyei Borsfán a Kossuth úton egy negyven négyzetméteres szabadtéri fűrészpor tároló égett hétfőn késő délelőtt. A mellette lévő magas fű, aljnövényzet is meggyulladt kis területen.

 
Teljes bejegyzés

2015.04.27

A 95 éves Csordás Józsefnét köszöntötték Zajkon

/ Menüpont: ZALA

zajk-95-eves-szuletesnap.jpg

Április 18-án egy szép eseményen vettünk részt a Letenye melletti kis faluban Zajkon, ugyanis e napon ünnepelte 95. születésnapját Csordás Józsefné.

 
Teljes bejegyzés

2015.04.26

Ezüstérmes lett retro kategóriában a Becsehelyi ÖTE csapata

/ Menüpont: ZALA

becsehely-ote-lanycsapat.jpgÁprilis 25-én (szombaton) kezdetét vette az V.Országos Kismotorfecskendő Szerelési Bajnokság idei szezonja. Az első forduló a Bács-Kiskun megyei Lajosmizsén került megrendezésre.

 
Teljes bejegyzés

2015.04.25

Dr. Bussay László lett a Borászok Borásza 2015-ben

/ Menüpont: ZALA

boraszok-borasza-2015-dr-bussay-laszlo.jpg

 

A tavaly nyáron elhunyt Bussay László, csörnyeföldi borászt választották meg idén a Borászok Borászának – jelentette be Berecz Stéphanie, a díj tavalyi nyertese április 24-én a Boscolo New York Palotában tartott díjátadó gálán.

 
Teljes bejegyzés