Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ZALA

 

Cikkek

2015.08.15

Sormási menekülttábor - Megszólalt a polgármester

/ Menüpont: ZALA

sormas-menekulttabor-tuntetes.jpgPőcze Edit (független) közleménye szerint megtévesztő és valótlan információk láttak napvilágot pénteken a Sormásra tervezett befogadóállomással kapcsolatban. Több híradásban is megjelent, hogy a település megegyezett a kormánnyal, de mint a polgármester írja: ez nem igaz.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.13

Meghalt egy nő a balatongyöröki szabadstrandon

/ Menüpont: ZALA

balatongyorok-strand.jpgA hölgy a Balatonban fürdőzés közben lett rosszul, kimentették, de a parton életét vesztette - értesült a ZH Sznopek Veronika főhadnagytól a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.12

Frontális baleset Zalaegerszegen - Ketten sérültek meg

/ Menüpont: ZALA

zalaegerszeg-frontalis-baleset-1.jpgSzerdán reggel Zalaegerszegen a Kisfaludy Sándor utcában két személygépkocsi frontálisan ütközött. A belvárosban történt balesetnél a megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a balesetet szenvedett járműveket.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.12

Ma ismét tüntetés lesz a menekülttábor ellen Sormásnál a 7-es főúton

/ Menüpont: ZALA

sormas-menekulttabor-tuntetes.jpgFélpályás útlezárásra kell számítaniuk bejelentett demonstráció miatt a gépjárművezetőknek, Sormás Nagykanizsa felőli bevezető útszakaszán a településen kívül 2015. augusztus 12-én 16 óra és 20 óra közötti időszakban.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.11

Zalában tárgyalják a "fekete ruhás" ápolónő etikai ügyét

/ Menüpont: ZALA

fekete-ruha-nover.jpgSándor Mária kétségbeesésében Zombor Gábor egészségügyi államtikárhoz fordult segítségért, ugyanis kedvezőtlen döntés esetén munkáját is elveszítheti. Úgy tudni, hogy az államtitkár segíteni fog az etikai viszgálat elé citált "fekete ruhás" ápolónőnek.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.09

Bányatóba fulladt egy nő Zalában

/ Menüpont: ZALA

rezi-banyatoba-fulladt.jpgBányató vízébe fulladt szombat este Reziben egy középkorú nő - erősítette meg az az MTI-nek a Zalai Hírlap online kiadásában vasárnap megjelent információt a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.09

Beszakadt az út egy autó alatt Zalaegerszegen

/ Menüpont: ZALA

beszakadt-ut-auto.jpgA zalaegerszegi tűzoltók csörlővel pár perc alatt kihúzták a kocsit az aszfaltos útból. Az eset során nem sérült meg senki, a kocsiban kisebb kár keletkezett.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.08

Hévízre kevesebb orosz turista érkezik

/ Menüpont: ZALA

heviz-tofurdo.jpgA tófürdőn is érződik az orosz vendégek csökkenő száma, de gyarapodott némileg a magyar, illetve a németajkú turisták forgalma, sőt kisebb számban, de francia és brit vendégek is egyre többen fordulnak meg Hévízen.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.08

Tűz volt Murarátkán

/ Menüpont: ZALA

letenye-ote-tuzoltas-1.jpgSzombaton délelőtt kilenc óra után nem sokkal tűz ütött ki a Letenye mellett lévő Murarátkán. A Hunyadi János utcában nagy területen, mintegy öszáz négyzetméteren felgyulladt a száraz fű és az aljnövényzet.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.07

A volt becsehelyi plébános káplánjaként szolgál a ministránsból pappá lett Böjti Balázs

/ Menüpont: ZALA

becsehely-kirner-zoltan-bojti-balazs.jpgKirner Antal Zoltán atya, a Kegytemplom plébánosa pedig elárulta a híveknek, hogy Balázs atya idehelyezésével egy különös helyzet állt elő, hiszen nagyon ritkán fordul elő, hogy egy pap egykori ministránsával szolgálhat együtt, hiszen Becsehelyen Zoltán atya ministránsa volt a káplán atya.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.06

Újra kinyitott a négy éve bezárt zalaegerszegi strand

/ Menüpont: ZALA

zalaegerszeg-varosi-strand.jpgA város több mint 113 millió forintos beruházásával az első ütemben elkészült a 210 négyzetméteres pancsolómedence és  környezetének rekonstrukciója. A későbbiekben a strand területén, a meglévő fedett uszodához kapcsolódóan épül meg 3,5 milliárd forintos tervezett költséggel.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.05

Államtitkári részvétellel tartottak fórumot Sormáson

/ Menüpont: ZALA

sormas-menekulttabor-forum-1.jpgAz államtitkár a polgármesterrel történt egyeztetés utáni fórumon kifejtette: konténerekből, sátrakból álló, már látványában is az átmeneti jelleget mutató, mintegy ezer ember befogadására alkalmas, hangsúlyozottan ideiglenes tábort kívánnak kialakítani. Az építkezés várhatóan augusztus végén, szeptember elején kezdődhet meg.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.03

A Hír Tv élőben közvetített Sormásról a menekülttábor elleni hétfői tüntetésről

/ Menüpont: ZALA

sormas-menekulttabor.jpgA Hír Tv hétfőn késő délután élő adásban kapcsolt Sormásra. A jelenlegi tervek szerint a zalai kistelepülés közigazgatási területén menekülttábort (ideiglenes befogadó állomást) létesítenének.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.02

A sormási polgármesternek senki sem szólt, hogy menekülteket helyeznek el a falu környékén. Itt a lakosságnak küldött levele

/ Menüpont: ZALA

sormas-menekultek.jpg

A sormási polgármesternek senki sem szólt, hogy menekülteket helyeznek el a falu környékén. Itt a lakosságnak küldött nyilvános levele.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.31

Baranyában és Zalában (Sormáson) létesül ideiglenes befogadó állomás

/ Menüpont: ZALA

sormas-befogado-allomas.jpgA Baranya megyei Martonfán és a Zala megyei Sormáson épülnek új ideiglenes befogadó állomások. Az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.29

Vonuló tűzoltóautónak hajtott egy Peugeot Becsehelyen

/ Menüpont: ZALA

becsehely-tuzolto-auto-baleset-1.jpgÍrásunk aktualitását a múlt heti (Becsehelyen a tótszentmártoni elágazónál történt. A Szerk.) Zala megyei eset alapozza meg, amikor is a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárműfecskendőjébe káreset felé tartó úton hátulról belehajtott egy jármű.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.27

Ilyen volt az Őrület Napja Puszika Oszika Flúgos Csónaktúra

/ Menüpont: ZALA

puszika-oszika-1.jpg

 

Kemény menet volt a hétvégén Zalaszentgróton megrendezett Örület Napja Puszika Oszika Flúgos Futam Csónaktúra 2015...

 
Teljes bejegyzés

2015.07.26

A Zalaerdő erdei tanösvény tábláit rongálta meg a 14 éves fiú

/ Menüpont: ZALA

zalaerdo-tanosveny-rongalas-1.jpgEgy 14 éves fiú a Lenti Parkerdő területén lévő Vadvirág tanösvényen sétált, amikor felfigyelt az út mellett kihelyezett ismeretterjesztő táblákra, melyek közül többet megrongált, azokból különböző elemeket tört ki. A fiatal a gyanúsítotti kihallgatása során beismerő vallomást tett.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.07.23

Strandolók közé csapott a villám Vonyarcvashegyen

/ Menüpont: ZALA

villlam-balaton.jpgStrandolók közé csapott a villám Vonyarcvashegyen.

Két nő sérült meg, egyiküket újra kellett éleszteni.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.23

Meghalt egy férfi, akire betontömb zuhant egy hévízi épület bontásánál

/ Menüpont: ZALA

betontomb-utotte-agyon.jpgBetontömb esett egy munkásra Hévízen – a baleset egy régi épület bontása közben történt. A szerencsétlenül járt ember a helyszínen belehalt sérüléseibe.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.22

Súlyos baleset az M7-es zalai szakaszán

/ Menüpont: ZALA

m7-zalai-szakasz-sulyos-baleset.jpg

Az egyik jármű az úton állt meg a másik az árokba csapódott fejtetőre. A Zalakarosi Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltói áramtalanították a járműveket, majd segítettek a forgalmi akadály megszüntetésében.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.21

Tűz ütött ki egy tótszerdahelyi faüzemben

/ Menüpont: ZALA

totszerdahely-fauzem-tuz-1.jpg

 

A helyszínre Nagykanizsáról érkeztek hivatásos és Letenyéről önkéntes tűzoltók a lángok megfékezéséhez. A vonulás közben a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egyik gépjárműfecskendője, megkülönböztető jelzés használatával, közlekedési balesetet szenvedett, ezért a tűzesethez lentiből is érkeztek tűzoltók a nagykanizsai erők kisegítésére.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.07.20

A formálódó Mura-program része lehet a raftingolás is

/ Menüpont: ZALA

mura-rafting-3.jpgCseresnyés Péter bejegyzésében többek között arról is írt, hogy az általa kezdeményezett Mura-programot kormányzati szinten is sikerült elfogadtatnia, amelyet legutóbbi nagykanizsai látogatása alkalmával Orbán Viktor miniszterelnök is támogatásáról biztosított.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.14

Termést hozott egy panelház elé ültetett banánfa Nagykanizsán

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-bananfa-2.jpgDékány István és felesége, Dékány Istvánné gondoz egy nagykanizsai panelház előtt álló banánfát 2015. július 14-én. A házaspár nyolc évvel ezelőtt ültette ki lépcsőházuk elé a fát, amely idén tavasszal virágzott is és termést is hozott.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.13

Leállósávban dolgozó munkásokat ütöttek el az M7-es zalai szakaszán Sormásnál

/ Menüpont: ZALA

m7-kozutasokat-utottek-el-1.jpgEgy személygépkocsi belerohant a Magyar Közút leállósávban álló autójába és több füvet nyíró munkást is elütött. Az elsődleges információk szerint a balesetben hat munkás és az autó négy utasa megsérült.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.12

Villámlás Nagykanizsa felett

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-villamlas-1.jpg

 

Szombaton éjszaka kisebb vihar csapott le Nagykanizsa környékére is. A fotókat Varga György az MTI fotóriportere készítette.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.12

Kézikaszás aratóverseny a Zala megyei Nován

/ Menüpont: ZALA

nova-kezikaszas-aratoverseny-1.jpg

 

Szombaton immár XXVII. alkalommal rendezték meg a Zala megyei Nován a Göcseji Aratónapokat.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.08

2,8 milliárdból fejlesztik a Mura árvízvédelmi szakaszát

/ Menüpont: ZALA

mura-arviz.jpgA projekt keretében a Mura bal parti töltését 4,4 kilométeres szakaszon, a Principális-csatorna jobb parti töltését pedig további 5 kilométeres szakaszon építi át a közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott kivitelező.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.02

Fagyállót ivott egy középkorú testvérpár Nagykanizsán, egyikük meghalt

/ Menüpont: ZALA

fagyallo-a-borban.jpgA két férfi az egyik nagykanizsai bevásárlóközpont parkolójában kapta valakitől a flakont, amelyről azt hitték, hogy bor van benne. Mindketten ittak belőle, s miután kedden már eszméletlenek voltak, a család értesítette a mentőket.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.02

Menekültek érkeztek Zalaegerszegre

/ Menüpont: ZALA

zalaegerszeg-menekultek-1.jpg"Ma hajnalba hozzánk is elért a menekültek első hulláma vonattal valamint menetrend szerinti buszokkal érkeznek 10-20 fős csoportokban. A rendőrök várják őket."

 
Teljes bejegyzés