Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ZALA

 

Cikkek

2015.08.05

Államtitkári részvétellel tartottak fórumot Sormáson

/ Menüpont: ZALA

sormas-menekulttabor-forum-1.jpgAz államtitkár a polgármesterrel történt egyeztetés utáni fórumon kifejtette: konténerekből, sátrakból álló, már látványában is az átmeneti jelleget mutató, mintegy ezer ember befogadására alkalmas, hangsúlyozottan ideiglenes tábort kívánnak kialakítani. Az építkezés várhatóan augusztus végén, szeptember elején kezdődhet meg.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.03

A Hír Tv élőben közvetített Sormásról a menekülttábor elleni hétfői tüntetésről

/ Menüpont: ZALA

sormas-menekulttabor.jpgA Hír Tv hétfőn késő délután élő adásban kapcsolt Sormásra. A jelenlegi tervek szerint a zalai kistelepülés közigazgatási területén menekülttábort (ideiglenes befogadó állomást) létesítenének.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.02

A sormási polgármesternek senki sem szólt, hogy menekülteket helyeznek el a falu környékén. Itt a lakosságnak küldött levele

/ Menüpont: ZALA

sormas-menekultek.jpg

A sormási polgármesternek senki sem szólt, hogy menekülteket helyeznek el a falu környékén. Itt a lakosságnak küldött nyilvános levele.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.31

Baranyában és Zalában (Sormáson) létesül ideiglenes befogadó állomás

/ Menüpont: ZALA

sormas-befogado-allomas.jpgA Baranya megyei Martonfán és a Zala megyei Sormáson épülnek új ideiglenes befogadó állomások. Az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.29

Vonuló tűzoltóautónak hajtott egy Peugeot Becsehelyen

/ Menüpont: ZALA

becsehely-tuzolto-auto-baleset-1.jpgÍrásunk aktualitását a múlt heti (Becsehelyen a tótszentmártoni elágazónál történt. A Szerk.) Zala megyei eset alapozza meg, amikor is a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárműfecskendőjébe káreset felé tartó úton hátulról belehajtott egy jármű.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.27

Ilyen volt az Őrület Napja Puszika Oszika Flúgos Csónaktúra

/ Menüpont: ZALA

puszika-oszika-1.jpg

 

Kemény menet volt a hétvégén Zalaszentgróton megrendezett Örület Napja Puszika Oszika Flúgos Futam Csónaktúra 2015...

 
Teljes bejegyzés

2015.07.26

A Zalaerdő erdei tanösvény tábláit rongálta meg a 14 éves fiú

/ Menüpont: ZALA

zalaerdo-tanosveny-rongalas-1.jpgEgy 14 éves fiú a Lenti Parkerdő területén lévő Vadvirág tanösvényen sétált, amikor felfigyelt az út mellett kihelyezett ismeretterjesztő táblákra, melyek közül többet megrongált, azokból különböző elemeket tört ki. A fiatal a gyanúsítotti kihallgatása során beismerő vallomást tett.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.07.23

Strandolók közé csapott a villám Vonyarcvashegyen

/ Menüpont: ZALA

villlam-balaton.jpgStrandolók közé csapott a villám Vonyarcvashegyen.

Két nő sérült meg, egyiküket újra kellett éleszteni.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.23

Meghalt egy férfi, akire betontömb zuhant egy hévízi épület bontásánál

/ Menüpont: ZALA

betontomb-utotte-agyon.jpgBetontömb esett egy munkásra Hévízen – a baleset egy régi épület bontása közben történt. A szerencsétlenül járt ember a helyszínen belehalt sérüléseibe.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.22

Súlyos baleset az M7-es zalai szakaszán

/ Menüpont: ZALA

m7-zalai-szakasz-sulyos-baleset.jpg

Az egyik jármű az úton állt meg a másik az árokba csapódott fejtetőre. A Zalakarosi Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltói áramtalanították a járműveket, majd segítettek a forgalmi akadály megszüntetésében.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.21

Tűz ütött ki egy tótszerdahelyi faüzemben

/ Menüpont: ZALA

totszerdahely-fauzem-tuz-1.jpg

 

A helyszínre Nagykanizsáról érkeztek hivatásos és Letenyéről önkéntes tűzoltók a lángok megfékezéséhez. A vonulás közben a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egyik gépjárműfecskendője, megkülönböztető jelzés használatával, közlekedési balesetet szenvedett, ezért a tűzesethez lentiből is érkeztek tűzoltók a nagykanizsai erők kisegítésére.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.07.20

A formálódó Mura-program része lehet a raftingolás is

/ Menüpont: ZALA

mura-rafting-3.jpgCseresnyés Péter bejegyzésében többek között arról is írt, hogy az általa kezdeményezett Mura-programot kormányzati szinten is sikerült elfogadtatnia, amelyet legutóbbi nagykanizsai látogatása alkalmával Orbán Viktor miniszterelnök is támogatásáról biztosított.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.14

Termést hozott egy panelház elé ültetett banánfa Nagykanizsán

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-bananfa-2.jpgDékány István és felesége, Dékány Istvánné gondoz egy nagykanizsai panelház előtt álló banánfát 2015. július 14-én. A házaspár nyolc évvel ezelőtt ültette ki lépcsőházuk elé a fát, amely idén tavasszal virágzott is és termést is hozott.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.13

Leállósávban dolgozó munkásokat ütöttek el az M7-es zalai szakaszán Sormásnál

/ Menüpont: ZALA

m7-kozutasokat-utottek-el-1.jpgEgy személygépkocsi belerohant a Magyar Közút leállósávban álló autójába és több füvet nyíró munkást is elütött. Az elsődleges információk szerint a balesetben hat munkás és az autó négy utasa megsérült.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.12

Villámlás Nagykanizsa felett

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-villamlas-1.jpg

 

Szombaton éjszaka kisebb vihar csapott le Nagykanizsa környékére is. A fotókat Varga György az MTI fotóriportere készítette.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.12

Kézikaszás aratóverseny a Zala megyei Nován

/ Menüpont: ZALA

nova-kezikaszas-aratoverseny-1.jpg

 

Szombaton immár XXVII. alkalommal rendezték meg a Zala megyei Nován a Göcseji Aratónapokat.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.08

2,8 milliárdból fejlesztik a Mura árvízvédelmi szakaszát

/ Menüpont: ZALA

mura-arviz.jpgA projekt keretében a Mura bal parti töltését 4,4 kilométeres szakaszon, a Principális-csatorna jobb parti töltését pedig további 5 kilométeres szakaszon építi át a közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott kivitelező.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.02

Fagyállót ivott egy középkorú testvérpár Nagykanizsán, egyikük meghalt

/ Menüpont: ZALA

fagyallo-a-borban.jpgA két férfi az egyik nagykanizsai bevásárlóközpont parkolójában kapta valakitől a flakont, amelyről azt hitték, hogy bor van benne. Mindketten ittak belőle, s miután kedden már eszméletlenek voltak, a család értesítette a mentőket.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.02

Menekültek érkeztek Zalaegerszegre

/ Menüpont: ZALA

zalaegerszeg-menekultek-1.jpg"Ma hajnalba hozzánk is elért a menekültek első hulláma vonattal valamint menetrend szerinti buszokkal érkeznek 10-20 fős csoportokban. A rendőrök várják őket."

 
Teljes bejegyzés

2015.06.25

Országos tűzoltó versenyeken a Becsehelyi ÖTE

/ Menüpont: ZALA

becsehely-ote-1.jpgA becsehelyi csapat Retro szerelésben férfi és női kategóriában is első helyen végzett. Modern kategóriában a fiúk 3. A lányok 9. helyen végeztek.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.23

Orbán Viktor Nagykanizsán: kétszer két sávosra bővítik az M70-est

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-orban-viktor.jpgA kormányfő kifejtette: a fejlesztési program részeként új ipari területet hoznak létre a városban, 2018-ig kétszer két sávosra bővítik a szlovén határhoz vezető M70-es utat, és megépítik a Nagykanizsát elkerülő út első ütemét.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.06.20

Áldozópappá szentelték a becsehelyi Böjti Balázst

/ Menüpont: ZALA

bojti-balazs-becsehely.jpg

 

Dr. Veres András megyéspüspök áldozópappá szentelte Böjti Balázst és Bihal Zoltánt, diakónussá pedig Takács Andrást. Az egyházmegye valamennyi részéből érkeztek hívek az ünnepre és imádkoztak a  szenteltekért

 
Teljes bejegyzés

2015.06.18

Mintaértékű pedagógiai modelleket mutattak be kilenc zalai iskolában

/ Menüpont: ZALA

becsehely-iskola.jpg

 

Zalában kilenc iskola szerepelt sikeresen a mentoráló intézményi pályázaton, így az ő módszertani modelljeiket ismerhetik meg az érdeklődő pedagógusok.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.17

Szent Rafael nevét venné fel a Zala Megyei Kórház

/ Menüpont: ZALA

zalaegerszeg-szent-rafael-korhaz.jpg

 

Szent Rafael, a betegek és gyógyítók védőszentjének nevét szeretné felvenni a Zala Megyei Kórház Zalaegerszeg díszpolgárainak kezdeményezésére, az intézmény, a városban lévő felekezetek, valamint a megye vezetőinek egyetértésével.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.16

Megtudta a diagnózist, végzett magával a beteg a kanizsai kórházban

/ Menüpont: ZALA

kardiologia.jpg

 

A Kanizsai Dorottya Kórház egyik betege diagnózisának közlését követően kivetette magát a gyógyító intézmény egyik épületének ablakán. A rendőrség vizsgálja az esetet.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.09

Remekeltek a sportversenyen a zalai zsaruk

/ Menüpont: ZALA

zala-rendorseg-sportverseny.jpg

 

A Készenléti Rendőrség által szervezett BM Országos Atlétikai Bajnokságon a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csapata is részt vett, amelyet 2015. június 4-én tartottak.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.08

Megtalálták a csesztregi tó strandján elmerült férfi holttestét

/ Menüpont: ZALA

csesztregi-to-vizbe-fulladt.jpgVasárnap délután egy fiatalokból álló társaság fürdött a tóban, amelynek egyik feléről át akartak úszni a másikra. A 22 éves férfi feltehetően elfáradt, ezért megpróbált kijutni a partra, de váratlanul elmerült, és a társai már nem találták.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.02

Negyedmillió LED-lámpát gyártott Nagykanizsán a General Electric

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-general-electric.jpgA LED-lámpák gyártásának két évvel ezelőtti kezdete óta mostanáig 250 ezer LED-es fényforrást állított elő a General Electric (GE) nagykanizsai gyára, ahonnan Európa, a Közel-Kelet és Észak-Afrika országainak megrendelőit látják el a legmodernebb világítóberendezésekkel.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.30

Lezárult a Nagykanizsa térségében 11 milliárd forintból megvalósult csatornaberuházás

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-csatornazas.jpgNagykanizsa korábban ellátatlan területein kívül összesen 12 további település, Bocska, Eszteregnye, Fityeház, Fűzvölgy, Homokkomárom, Hosszúvölgy, Magyarszerdahely, Magyarszentmiklós, Rigyác, Semjénháza, Szepetnek és Zalaszentbalázs utcáiban épült ki csatornarendszer, illetve bővítették a nagykanizsai szennyvíztisztító telepet is.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.27

Megszűnt az eljárás az Ausztráliából csalás gyanúja miatt hazahozott zalai férfi ügyében

/ Menüpont: ZALA

csalo-zala-megye.jpgAz akkori gyanú szerint a férfi 2000 és 2002 között több magánszemélytől és vállalkozástól milliós nagyságrendű kölcsönöket vett fel, és fedezetül olyan ingatlant ajánlott fel, amely akkoriban már nem volt a tulajdonában.

 
Teljes bejegyzés