Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ZALA

 

Cikkek

2015.12.16

Gyorsabb lesz a vérvétel a megyei kórházban

/ Menüpont: ZALA

vervetel.jpgEnnek értelmében a két ajtós beteghívás is praktikusabbá válik. Az egyik ajtónál a sorszám alapján várakozókat szólítják, míg a másik ajtónál monitor jelzi az órára és percre várt páciensek beutalójának sorszámát.

 
Teljes bejegyzés

2015.12.16

Zalai lett az Év Méze

/ Menüpont: ZALA

az-ev-meze-bakonyi-barnabas.jpgA felsőrajki Bakonyi Barnabásé lett az Év Méze. A méhész a rangos díjat akác kategóriában nyerte el.

 
Teljes bejegyzés

2015.12.16

Személygépkocsi lángolt Nagykanizsán

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-kiegett-auto-1.jpgNagykanizsán a  Vár utcában egy személygépkocsi teljes terjedelmében égett. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral pár perc alatt megfékezték a lángokat.

 
Teljes bejegyzés

2015.12.13

Falubuszokat nyert Tótszerdahely és Tótszentmárton

/ Menüpont: ZALA

totszerdahely-totszentmarton-falubusz.jpgEgy pályázaton falubuszokat nyert Tótszerdahely és Tótszentmárton. A Kanizsa TV videója következik.

 
Teljes bejegyzés

2015.12.13

Több mint 14 ezer aláírást gyűjtöttek a választókörzetben

/ Menüpont: ZALA

peticio-kotelezo-betelepitesi-kvota.jpgZala megyei 3. számú választókörzetében december 9-ig több mint 14 ezer aláírást gyűjtöttek össze a kötelező betelepítés ellen indított petícióhoz.

 
Teljes bejegyzés

2015.12.12

Az orosz utasok elmaradása miatt csökkent a sármelléki repülőtér forgalma

/ Menüpont: ZALA

heviz-balaton-airport.jpgA tavalyi 33 ezerrel szemben az idén várhatóan harmadával kevesebb, mintegy 22 ezer utas veszi igénybe a sármelléki repülőteret, mert az orosz beutazók elmaradását csak részben kompenzálta, hogy más országokból többen érkeztek, mint a korábbi években.

 
Teljes bejegyzés

2015.12.12

Mentőállomást avattak Söjtörön

/ Menüpont: ZALA

sojtor-mentoallomas.jpgA 120 milliós beruházásnak köszönhetően a mintegy 1500 fős Söjtörről hamar kiérkezhet az életmentő segítség 19 település csaknem 10 ezer lakosához

 
Teljes bejegyzés

2015.12.12

Állás Bázakerettyén

/ Menüpont: ZALA

bazakerettye-pszichiatriai-betegek-otthona-es-rehabilitacios-intezete.jpgA Bázakerettyei Pszichiátriai Betegek Otthona és Rehabilitációs Intézete munkatársat keres ápoló-gondozó munkakörbe.

 
Teljes bejegyzés

2015.12.10

Halálos vadászbaleset Zalában

/ Menüpont: ZALA

halalos-vadaszbaleset-zala-megye.jpgEgy magyar vadász vesztette életét a Zalaistvánd határában történt csütörtöki vadászbalesetben.

 
Teljes bejegyzés

2015.12.09

Már az interneten is lehet időpontot kérni a Zala Megyei Kórházban

/ Menüpont: ZALA

zala-megyei-korhaz.jpgA Zala Megyei Kórház szakrendeléseire már elektronikus úton is igényelhetnek időpontot a páciensek. Ehhez a www.zmkorhaz.hu weboldal legfelső menüsorában, a főmenüben és a gyorsmenüben is megtalálják az „Előjegyzés” menüpontot.

 
Teljes bejegyzés

2015.12.07

Cseresnyés: ma többen dolgoznak, mint öt éve

/ Menüpont: ZALA

cseresnyes-peter-allamtitkar-fidelitas-1.jpgMa többen dolgoznak, mint öt éve, a fiatalok foglalkoztatottságának aránya is javult - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára a Fidelitas Tatárszentgyörgyön tartott háromnapos ifjúságpolitikai konferenciájának vasárnapi zárónapján.

 
Teljes bejegyzés

2015.12.07

Ingatlanpiaci helyzet országosan és Zala megyében

/ Menüpont: ZALA

zala-megye-ingatlan.jpgEgyre több ingatlan cserélt gazdát az utóbbi fél-egy évben, a korábbi stagnálás véget érni látszik. Ugyan egyelőre csak a főváros és a nagyobb városok lakásai esetében indult meg a forgalom, a lendület begyűrűzni látszik a kisebb lélekszámú településekre is. Nem mindegy azonban, hogyan hirdetjük a lakásunkat, néhány apró trükkel vonzóbbá tehetjük azt a potenciális vevőknek.

 
Teljes bejegyzés

2015.12.05

Épülő szállodára dőlt egy 60 tonnás daru Lentiben

/ Menüpont: ZALA

daru-dolt-ra-lenti.jpgEgy épülő szállodára dőlt, de csak kisebb anyagi kárt okozott egy 60 tonnás daru péntek este Lentiben. Egy szállodaépítkezésnél a munkagép kezelője éppen be akarta húzni a daru teleszkópos gémjét, az ellensúly azonban nem tudta megtartani a járművet, ami az épülő hotelre dőlt.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.12.02

20 ezer forinttal akarta lefizetni egy zalaegerszegi diák a matektanárját

/ Menüpont: ZALA

matekerettsegi-vesztegetes.jpgHúszezer forinttal akarta lefizetni matektanárját egy zalaegerszegi diák és édesanyja. Büntetőeljárás lett a vége.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.11.29

Egy zalai őstermelő üzenete: miért potyog le korán a fenyőfa tűlevele?

/ Menüpont: ZALA

zala-megye-fenyofa-surd.jpgSzeretném eloszlatni azt a tévhitet, miszerint azért potyog le a fenyőfa tűlevele, mert korán lett kivágva.Tévedés! Az a fa fog lepotyogni amit pár nappal karácsony előtt vágnak ki, mivel bekerül fokozatosság nélkül a nagyon hidegről a nagyon melegre.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.26

Házhoz vitték az Idősek Napi élelmiszercsomagokat Kistolmácson

/ Menüpont: ZALA

kistolmacs-idosek-napja.jpgKistolmácson ezúttal nem tartottak Idősek Napi ünnepséget, hanem úgy döntöttek, hogy 5.200 forint értékű élelmiszercsomagot kapnak a zalai kis falu idős lakói - értesültünk Birkás Zoltán polgármestertől.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.26

Az országos átlagot meghaladóan nőtt a zalai cégek árbevétele

/ Menüpont: ZALA

cseresnyes-peter-allamtitkar.jpgA Zala megyében működő vállalkozások árbevétele az országos növekedési átlagot meghaladóan, több mint 10 százalékkal bővült tavaly, összesen 859 milliárd forintot könyveltek el - mondta el a Zala megye 100 legnagyobb cégéről szóló kiadvány szerdai nagykanizsai bemutatóján az adóhatóság régiós főigazgatója.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.23

Sokkoló! Giliszták ficánkoltak egy nagykanizsai üzletben vett steakben!

/ Menüpont: ZALA

spar-giliszta-1.jpgMikor a húst ketté vágták akkor jött ez a szép meg lepi egy KIBASZOTT GILISZTA FICÁNKOLT BENNE AZTÁN MÉG EGY ÉS JÖTT AZ ÖKLENDEZÉS!!!

 
Teljes bejegyzés

2015.11.17

Fegyveres katonák járőröznek Nagykanizsán is - Fotókkal

/ Menüpont: ZALA

katonai-jaror-nagykanizsa-1.jpgA franciaországi terrortámadások nyomán Magyarországon is biztonsági intézkedéseket vezettek be. A Magyar Honvédség megerősítette objektumainak védelmét, valamint fokozta a katonai jelenlétet az ország különböző pontjain.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.17

Pálinkaház és hivatal avató Becsehelyen

/ Menüpont: ZALA

becsehely-onkormanyzati-hivatal.jpgAz összegből a régi polgármesteri hivatal tetőszerkezetének lebontásával, födém megerősítéssel és sok egyéb műszaki megoldással kialakították az úgynevezett Pálinkaházat. Az új részen oktató, bemutatótermet, egy kiállító teret valamint iroda helyiségeket, raktárt és vizesblokkot alakítottak ki.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.10

Négyen szenvedtek szén-monoxid mérgezést Zalaegerszegen

/ Menüpont: ZALA

szenmonoxid.jpgSzén-monoxid-mérgezés miatt szállítottak kórházba négy embert egy zalaegerszegi társasház egyik lakásából hétfőn este - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.09

Tehenek legelésztek egy keszthelyi körforgalomban

/ Menüpont: ZALA

keszthely-korforgalom-tehenek.jpgÉrdekes látvány tárult a közlekedők elé hétfőn délelőtt Keszthelyen a Hévízi úti körforgalomnál, ugyanis ott békésen legelésző tehenek ették a füvet. Állítólag nem először fordult elő hasonló eset, sőt láttak már teheneket a kastélykertben is.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.02

Elloptak egy kétdimenziós rendőrkocsit Zalában

/ Menüpont: ZALA

ketdimenzios-rendorkocsi-1.jpgA megyei baleset-megelőzési bizottság szerezte be azt a kétdimenziós rendőrautót, amit még a múlt héten "állítottak szolgálatba" Zalában a 76-os út Alsónemesapáti elágazójánál. Azonban az autósokat a közlekedési szabályok betartására ösztönző táblát ellopták.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.24

Rigó Csaba új beosztásba került, Sifter Rózsa lehet a zalai kormánymegbízott

/ Menüpont: ZALA

rigo-csaba-kozbeszerzesi-hatosag.jpgUtódjának a zalai kormánymegbízotti posztra dr. Sifter Rózsát javasolta, aki jelenleg a Zala Megyei Kormányhivatal főigazgatója. Rigó Csaba november 20-ig marad a megyei kormányhivatal élén.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.22

Átvette kinevezési okmányát Cseresnyés Péter államtitkár

/ Menüpont: ZALA

cseresnyes-peter-allamtitkar-2.jpgOktóber 21-én a Sándor-palotában Áder János köztársasági elnöktől átvette kinevezési okmányát Cseresnyés Péter államtitkár. A nagykanizsai országgyűlési képviselő a Nemzetgazdasági Minisztériumban a munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkári posztot tölti be.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.10

Halálos kicsúszásoktól védik a motorosokat Zalában

/ Menüpont: ZALA

76-os-fout-motoros-baleset-3.jpgA Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában Nagykapornaknál 440 méter hosszan építették ki a figyelemfelkeltő, sárga korlátsávot. A másik, rövidebb szakasszal együtt hatmillió forintba került a Magyarországon eddig másutt nem alkalmazott védőeszköz beszerzése.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.10.09

Világszenzáció lehet a keszthelyi kutatók felfedezése

/ Menüpont: ZALA

szolo.jpgA világon először sikerült a szőlőalanyok gyökeréből kimutatni epszilon-viniferint. Ennek a rezveratrol dimernek különösen fontos gyógyászati felhasználási területei lehetnek az antidepresszáns gyógyszerek készítésében, daganatos májbetegségek kezelésében, de a bőr UV-sugárzás okozta károsodástól való védelmében is.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.07

Halálra gázolt egy embert a vonat Zalában

/ Menüpont: ZALA

gutorfolde-halalos-vasuti-baleset.jpgDormán Norbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt közölte, hogy a vonat Gutorfölde belterületén, a vasúti átjárótól 300 méterre gázolt el egy férfit, aki a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit vizsgálják.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.05

A Kanizsai Futóklub közleménye a tragikus halálesettel kapcsolatban

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-futofesztival.jpg"A közelben tartózkodó futók és rendezők ezt észlelve a segítségére siettek, rögtön értesítették a versenyorvost, aki azonnal a helyszínre indult. 1-2 perc elteltével a futó légzése, keringése leállt, a helyszínen tartózkodók azonnal megkezdték az újraélesztését, amit az időközben (2-3 perc) a helyszínre érkező versenyorvos folytatott."

 
Teljes bejegyzés

2015.10.04

Teheneket nyilaztak Zalában! Segítséget kér a gazdájuk

/ Menüpont: ZALA

tehenek-nyil-1.jpg"Kérek szépen mindenkit aki bármit tud a képeken látható esemény előéletéről az üzenetben jelezze! Látott- e esetleg valaki valamit ma hajnalban Tófej és Rádiháza között az úton?"

 
Teljes bejegyzés