Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ZALA

 

Cikkek

2015.08.02

A sormási polgármesternek senki sem szólt, hogy menekülteket helyeznek el a falu környékén. Itt a lakosságnak küldött levele

/ Menüpont: ZALA

sormas-menekultek.jpg

A sormási polgármesternek senki sem szólt, hogy menekülteket helyeznek el a falu környékén. Itt a lakosságnak küldött nyilvános levele.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.31

Baranyában és Zalában (Sormáson) létesül ideiglenes befogadó állomás

/ Menüpont: ZALA

sormas-befogado-allomas.jpgA Baranya megyei Martonfán és a Zala megyei Sormáson épülnek új ideiglenes befogadó állomások. Az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.29

Vonuló tűzoltóautónak hajtott egy Peugeot Becsehelyen

/ Menüpont: ZALA

becsehely-tuzolto-auto-baleset-1.jpgÍrásunk aktualitását a múlt heti (Becsehelyen a tótszentmártoni elágazónál történt. A Szerk.) Zala megyei eset alapozza meg, amikor is a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárműfecskendőjébe káreset felé tartó úton hátulról belehajtott egy jármű.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.27

Ilyen volt az Őrület Napja Puszika Oszika Flúgos Csónaktúra

/ Menüpont: ZALA

puszika-oszika-1.jpg

 

Kemény menet volt a hétvégén Zalaszentgróton megrendezett Örület Napja Puszika Oszika Flúgos Futam Csónaktúra 2015...

 
Teljes bejegyzés

2015.07.26

A Zalaerdő erdei tanösvény tábláit rongálta meg a 14 éves fiú

/ Menüpont: ZALA

zalaerdo-tanosveny-rongalas-1.jpgEgy 14 éves fiú a Lenti Parkerdő területén lévő Vadvirág tanösvényen sétált, amikor felfigyelt az út mellett kihelyezett ismeretterjesztő táblákra, melyek közül többet megrongált, azokból különböző elemeket tört ki. A fiatal a gyanúsítotti kihallgatása során beismerő vallomást tett.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.07.23

Strandolók közé csapott a villám Vonyarcvashegyen

/ Menüpont: ZALA

villlam-balaton.jpgStrandolók közé csapott a villám Vonyarcvashegyen.

Két nő sérült meg, egyiküket újra kellett éleszteni.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.23

Meghalt egy férfi, akire betontömb zuhant egy hévízi épület bontásánál

/ Menüpont: ZALA

betontomb-utotte-agyon.jpgBetontömb esett egy munkásra Hévízen – a baleset egy régi épület bontása közben történt. A szerencsétlenül járt ember a helyszínen belehalt sérüléseibe.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.22

Súlyos baleset az M7-es zalai szakaszán

/ Menüpont: ZALA

m7-zalai-szakasz-sulyos-baleset.jpg

Az egyik jármű az úton állt meg a másik az árokba csapódott fejtetőre. A Zalakarosi Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltói áramtalanították a járműveket, majd segítettek a forgalmi akadály megszüntetésében.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.21

Tűz ütött ki egy tótszerdahelyi faüzemben

/ Menüpont: ZALA

totszerdahely-fauzem-tuz-1.jpg

 

A helyszínre Nagykanizsáról érkeztek hivatásos és Letenyéről önkéntes tűzoltók a lángok megfékezéséhez. A vonulás közben a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egyik gépjárműfecskendője, megkülönböztető jelzés használatával, közlekedési balesetet szenvedett, ezért a tűzesethez lentiből is érkeztek tűzoltók a nagykanizsai erők kisegítésére.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.07.20

A formálódó Mura-program része lehet a raftingolás is

/ Menüpont: ZALA

mura-rafting-3.jpgCseresnyés Péter bejegyzésében többek között arról is írt, hogy az általa kezdeményezett Mura-programot kormányzati szinten is sikerült elfogadtatnia, amelyet legutóbbi nagykanizsai látogatása alkalmával Orbán Viktor miniszterelnök is támogatásáról biztosított.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.14

Termést hozott egy panelház elé ültetett banánfa Nagykanizsán

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-bananfa-2.jpgDékány István és felesége, Dékány Istvánné gondoz egy nagykanizsai panelház előtt álló banánfát 2015. július 14-én. A házaspár nyolc évvel ezelőtt ültette ki lépcsőházuk elé a fát, amely idén tavasszal virágzott is és termést is hozott.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.13

Leállósávban dolgozó munkásokat ütöttek el az M7-es zalai szakaszán Sormásnál

/ Menüpont: ZALA

m7-kozutasokat-utottek-el-1.jpgEgy személygépkocsi belerohant a Magyar Közút leállósávban álló autójába és több füvet nyíró munkást is elütött. Az elsődleges információk szerint a balesetben hat munkás és az autó négy utasa megsérült.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.12

Villámlás Nagykanizsa felett

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-villamlas-1.jpg

 

Szombaton éjszaka kisebb vihar csapott le Nagykanizsa környékére is. A fotókat Varga György az MTI fotóriportere készítette.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.12

Kézikaszás aratóverseny a Zala megyei Nován

/ Menüpont: ZALA

nova-kezikaszas-aratoverseny-1.jpg

 

Szombaton immár XXVII. alkalommal rendezték meg a Zala megyei Nován a Göcseji Aratónapokat.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.08

2,8 milliárdból fejlesztik a Mura árvízvédelmi szakaszát

/ Menüpont: ZALA

mura-arviz.jpgA projekt keretében a Mura bal parti töltését 4,4 kilométeres szakaszon, a Principális-csatorna jobb parti töltését pedig további 5 kilométeres szakaszon építi át a közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott kivitelező.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.02

Fagyállót ivott egy középkorú testvérpár Nagykanizsán, egyikük meghalt

/ Menüpont: ZALA

fagyallo-a-borban.jpgA két férfi az egyik nagykanizsai bevásárlóközpont parkolójában kapta valakitől a flakont, amelyről azt hitték, hogy bor van benne. Mindketten ittak belőle, s miután kedden már eszméletlenek voltak, a család értesítette a mentőket.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.02

Menekültek érkeztek Zalaegerszegre

/ Menüpont: ZALA

zalaegerszeg-menekultek-1.jpg"Ma hajnalba hozzánk is elért a menekültek első hulláma vonattal valamint menetrend szerinti buszokkal érkeznek 10-20 fős csoportokban. A rendőrök várják őket."

 
Teljes bejegyzés

2015.06.25

Országos tűzoltó versenyeken a Becsehelyi ÖTE

/ Menüpont: ZALA

becsehely-ote-1.jpgA becsehelyi csapat Retro szerelésben férfi és női kategóriában is első helyen végzett. Modern kategóriában a fiúk 3. A lányok 9. helyen végeztek.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.23

Orbán Viktor Nagykanizsán: kétszer két sávosra bővítik az M70-est

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-orban-viktor.jpgA kormányfő kifejtette: a fejlesztési program részeként új ipari területet hoznak létre a városban, 2018-ig kétszer két sávosra bővítik a szlovén határhoz vezető M70-es utat, és megépítik a Nagykanizsát elkerülő út első ütemét.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.06.20

Áldozópappá szentelték a becsehelyi Böjti Balázst

/ Menüpont: ZALA

bojti-balazs-becsehely.jpg

 

Dr. Veres András megyéspüspök áldozópappá szentelte Böjti Balázst és Bihal Zoltánt, diakónussá pedig Takács Andrást. Az egyházmegye valamennyi részéből érkeztek hívek az ünnepre és imádkoztak a  szenteltekért

 
Teljes bejegyzés

2015.06.18

Mintaértékű pedagógiai modelleket mutattak be kilenc zalai iskolában

/ Menüpont: ZALA

becsehely-iskola.jpg

 

Zalában kilenc iskola szerepelt sikeresen a mentoráló intézményi pályázaton, így az ő módszertani modelljeiket ismerhetik meg az érdeklődő pedagógusok.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.17

Szent Rafael nevét venné fel a Zala Megyei Kórház

/ Menüpont: ZALA

zalaegerszeg-szent-rafael-korhaz.jpg

 

Szent Rafael, a betegek és gyógyítók védőszentjének nevét szeretné felvenni a Zala Megyei Kórház Zalaegerszeg díszpolgárainak kezdeményezésére, az intézmény, a városban lévő felekezetek, valamint a megye vezetőinek egyetértésével.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.16

Megtudta a diagnózist, végzett magával a beteg a kanizsai kórházban

/ Menüpont: ZALA

kardiologia.jpg

 

A Kanizsai Dorottya Kórház egyik betege diagnózisának közlését követően kivetette magát a gyógyító intézmény egyik épületének ablakán. A rendőrség vizsgálja az esetet.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.09

Remekeltek a sportversenyen a zalai zsaruk

/ Menüpont: ZALA

zala-rendorseg-sportverseny.jpg

 

A Készenléti Rendőrség által szervezett BM Országos Atlétikai Bajnokságon a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csapata is részt vett, amelyet 2015. június 4-én tartottak.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.08

Megtalálták a csesztregi tó strandján elmerült férfi holttestét

/ Menüpont: ZALA

csesztregi-to-vizbe-fulladt.jpgVasárnap délután egy fiatalokból álló társaság fürdött a tóban, amelynek egyik feléről át akartak úszni a másikra. A 22 éves férfi feltehetően elfáradt, ezért megpróbált kijutni a partra, de váratlanul elmerült, és a társai már nem találták.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.02

Negyedmillió LED-lámpát gyártott Nagykanizsán a General Electric

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-general-electric.jpgA LED-lámpák gyártásának két évvel ezelőtti kezdete óta mostanáig 250 ezer LED-es fényforrást állított elő a General Electric (GE) nagykanizsai gyára, ahonnan Európa, a Közel-Kelet és Észak-Afrika országainak megrendelőit látják el a legmodernebb világítóberendezésekkel.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.30

Lezárult a Nagykanizsa térségében 11 milliárd forintból megvalósult csatornaberuházás

/ Menüpont: ZALA

nagykanizsa-csatornazas.jpgNagykanizsa korábban ellátatlan területein kívül összesen 12 további település, Bocska, Eszteregnye, Fityeház, Fűzvölgy, Homokkomárom, Hosszúvölgy, Magyarszerdahely, Magyarszentmiklós, Rigyác, Semjénháza, Szepetnek és Zalaszentbalázs utcáiban épült ki csatornarendszer, illetve bővítették a nagykanizsai szennyvíztisztító telepet is.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.27

Megszűnt az eljárás az Ausztráliából csalás gyanúja miatt hazahozott zalai férfi ügyében

/ Menüpont: ZALA

csalo-zala-megye.jpgAz akkori gyanú szerint a férfi 2000 és 2002 között több magánszemélytől és vállalkozástól milliós nagyságrendű kölcsönöket vett fel, és fedezetül olyan ingatlant ajánlott fel, amely akkoriban már nem volt a tulajdonában.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.24

Elsőfokú árvízvédelmi készültség a Murán Letenyénél és Nagykanizsán a Principálisnál

/ Menüpont: ZALA

mura-arviz.jpgHazánkban elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Murán Letenyénél, Nagykanizsán a Principális csatornánál, a Rábán Körmendnél és Szentgotthárdnál valamint Felsőcsatárnál a Pinkán. A Mura vízszintje vasárnap reggel Letenyénél 322 cm volt.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.23

Csapatmunkával szabadították fel az utat a zalai Báza és Bázakerettye között

/ Menüpont: ZALA

vihar-zala-megye-1.jpgA két napig tartó tomboló viharban Zala megyében is nagyon sok káreset, fakidőlés történt. Pénteken egy nagy fa dőlt az útra a zalai Báza és Bázakerettye közötti útszakaszra. A környéken lakó emberek nem vártak segítségre, hanem a maguk oldották meg a közlekedést akadályozó fa feldarabolását.

 
Teljes bejegyzés