Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.06.11

Zala Mentőcsapat - Letenyeiek is helytálltak a történelmi árvíznél

Több száz zalai önkéntes és hivatásos állományú dolgozó vesz részt jelenleg is a dunai árvízi védekezésben; a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) zalai igazgatósága pedig több ezer liter lefoglalt üzemanyagot juttatott el a honvédséghez - számolt be a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke keddi, zalaegerszegi sajtótájékoztatóján.
Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott elmondta, a keddi adatok szerint 153 hivatásos zalai tűzoltó vesz részt a védekezésben. Közülük kilenc tiszt irányítói feladatot lát el. Karitatív szervezetek pedig 270 zalai önkéntest indítottak útnak az utóbbi két napban a Dunához.
Keddre virradó éjjel érkezett haza a Zala Mentőcsapat 21 tagja, pénteken és szombaton pedig egy századnyi szabadnapos vagy szabadságról visszahívott zalai rendőr is segítette a munkálatokat. Ők most mindannyian "erőt gyűjtenek", és készenlétben állnak az esetleges újabb bevetésre.

 (Fotó: Zala Mentőcsapat. A Zala Mentőcsapat tagjai a dunai gátakon. Felső sor: Kovács Tibor (Letenye), Takács Balázs, Dóra Gergő, Korcz Ferenc (Letenye), Hóbor László. Középső sor: Farkos Imre, Jugovits Dániel, Németh Gábor, Harmath Krisztián, Friman Martin (Letenye). Első sor: Somogyi Péter tűzoltó hadnagy-logisztikai vezető, Pál Tihamér, Salamon Gábor és Cselényi Attila tűzoltó százados (Letenye) a Zala Mentőcsapat parancsnoka)

A hivatásos és önkéntes erők mellett a NAV Zala megyei Pénzügyőri Igazgatósága két ütemben, összesen 17 500 liter, lefoglalt üzemanyagot juttatott el a Magyar Honvédségnek a helyszínre - mondta a kormánymegbízott. Forrás: Árvíz 2013 Összefogás Facebook. 2013. június 11.