Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.03.04

Zala megyei idegenvezetőknek népszerűsítette Letenyét az LKE

2013. március 3- án, vasárnap a Letenyéért Közéleti Egyesület meghívására az Idegenvezetők Napja alkalmából Zala megyei idegenvezetők látogattak Letenyére. Ez alkalommal ők voltak a vendégek, ezen a napon nem kellett dolgozniuk. A meghívás célja, hogy azok a zalai idegenvezetők, akik számos csoportot kísérnek országhatáron belüli és kívüli úti célokhoz, megismerkedjenek Letenye nevezetességeivel, turisztikai látnivalóival. Nem titkolt szándéka az egyesületnek, hogy a lehető legtöbb turista csoportot Letenyére csalogasson, széles körben megismertesse az üzemeltetésében lévő Fáma Házát.
 
 
A meghívást elfogadó idegenvezetők először kirándulást tettek a Letenyét övező szőlőhegyekre, az Öreg- hegyi fa boronapincénél a Szőlő és Gyümölcstermesztők Egyesületének elnöke, Molnár Ferenc tartott ismertetőt, majd megkóstolhatták a legfinomabb turistacsalogató helyi borokat is. A vendégek a ragyogó tavaszias napsütésben a kilátásban is gyönyörködhettek. A Városi Könyvtár tájba simuló fa pagoda épülete elbűvölte a vendégeket, melyet Molnárné Pfeiffer Edit könyvtárvezető mutatott be számukra. Az aktuális kiállítások megtekintésére is lehetőség nyílt. A kastélyparkban álló több száz éves platán (ÉV FÁJA 2010., EURÓPAI ÉV FÁJA 2011.) volt a csodálat következő tárgya, melynek történetét és a lakosság hozzá fűződő kapcsolatát az LKE elnöke ismertette a vendégekkel.
A kastélyparkban tett séta során az idegenvezetők kísérőikkel körbejárták a kastélyt, a park növényzetét, a nyíló hóvirágtengert, a köztéri szobrokat is megtekintették. Végigsétáltak a Termálfürdő és Kemping mellett, megismerve annak lehetőségeit és tájékoztatást kaptak a helyi szálláshelyekről is. A Szentháromság Templomba is bekukkantottak, megnézték Letenye fő terét. A program utolsó állomása a Fáma Háza volt, melynek minden kiállítását nagy érdeklődéssel tekintették meg az idegenvezető hölgyek, megígérve, hogy a létesítmény hírét viszik, ajánlani fogják csoportok számára is úti célnak.
 
 
A program végén a vendégek a Fáma Háza hangulatához illő harapnivalókat fogyaszthattak, miközben a nap során tapasztaltak kerültek elemzésre.  Az eszmecsere során számos hasznos gondolat cserélt gazdát. Az idegenvezetők FÁMA HÁZA feliratú mézeskalács szívet és Letenye falinaptárat vihettek haza emlékül. (Kép és szöveg: Ráczné Lánczok Zsuzsanna - LKE elnök.)