Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.07.03

X. Nemzetközi Murai Csónakfesztivál: több száz vízitúrázó Muraszemenyénél (VIDEÓVAL !)

Az idén 10. alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi Murai Csónakfesztivál.
2012. június 30-án és július 1-én zajlott le a kétnapos murai evezés, melyen  közel 350 osztrák, horvát, magyar és szlovén evezős vett részt.

A kiváló hangulatú programról Letenye Médiás videót is készítettünk.

 

 

 

Az ausztriai Murekből gumicsónakokkal, Apaciból ladikokkal és kenukkal vízre szálló csapatok szombaton reggel indultak, hogy aztán vasárnap a folyó szlovén-horvát szakaszát követően annak magyarországi részére lapátoljanak.

 

 

 A Kerka és a Mura találkozásánál a vidám hangulatban érkezett túrázókat Muraszemenye Község Önkormányzata és a Muraszemenye Községért Közalapítvány látta vendégül.
 Stefanec Mária polgármester - aki stílszerűen maga is az evezősökkel érkezett a szemenyei vendéglátókhoz - elmondta: a négy ország jubileumi rendezvénye során a közel 100 kilóméternyi murai szakaszon a helyi önkormányzatok étellel-itallal, kulturális programokkal kedveskedtek a túrázóknak.

 

 

 A muraszemenyeiek snapsszal, jófajta helyi borokkal, pogácsával, hűsítő itallal kínálták a hozzájuk érkező több száz vízitúrázót. A csónakfesztivál - melynek szervezését már tavaly novemberben elkezdték - lényege a barátság, a régi kapcsolatok ápolása és új ismeretségek kötése. A Nemzetközi Murai Csónakfesztivál egyfajta unikum is, hiszen az azon a határfolyón zajlott le, amely egykoron elválasztott minket egymástól, de mára az összetartozás jelképévé vált - mondta végezetül a polgármester asszony.
 A muraszemenyei vendéglátást követően a négy nemzet túrázói  a közeli horvátországi Dekanovecben  kulturális programokkal, vacsorával zárták a X. Nemzetközi Murai Csónakfesztivált.

 

A mappában található képek előnézete II. Mura Menti Hídi Vásár - Letenye -