Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vízszivattyú kerti tó kialakításához

A szivattyú egy olyan készülék, ami folyadék, illetve zagy szállítására lett kifejlesztve. Az eszköz jellemzően mechanikai munka hatására képes továbbítani a folyadékot. Ez általában egyszerű emelést vagy áramlást jelent. A hivatalos definíció szerint, a vízszivattyú olyan áramlástechnikai gép, ami mechanikai energia felhasználásával képes szállítani a vizet. A legrégebbi ilyen szerkezet, aminek a működése hasonló elveken alapszik, a gémeskút. Az esetében ellensúllyal emelték ki a vizet, amit rendszerint ivásra vagy öntözésre használtak. Később, amikor nagyobb mennyiségű víz kinyerésére is igény mutatkozott, akkor állati erővel oldották meg a mechanikus munkát. 

 

 

szivattyu.jpg


 

Mire kell figyelni a kerti tó kiépítésekor? 


 

A kerti tó létrehozása precíz tervezést, szervezést igényel. Ez egy olyan projekt, ami minden esetben hosszútávra szól, így semmiképp sem érdemes belevágni a részletek átgondolása nélkül. Kétségkívül az egyik legfontosabb feladat az igényeknek megfelelő vízszivattyú kiválasztása. A kerti tó szivattyú óriási segítséget nyújt abban, hogy sokáig élvezettel tudjuk használni a tavat. A precízen kialakított szivattyúrendszer lehetővé teszi a víz gördülékeny áramlását a tó és a szűrőberendezés között. Ennek köszönhetően annak vize folyamatosan tiszta marad. Bizonyos vízszivattyúk extra funkcióval is fel vannak szerelve. Ez azt jelenti, hogy a használatukkal akár különleges “vízi játék” is megvalósítható. További előnyük, hogy oxigént juttatnak be a vízbe, amiből kifolyólag tökéletes választásnak bizonyulnak szökőkutakhoz is.  


 

Kerti szivattyú árak


 

Természetesen nem utolsó kérdés, hogy mennyibe kerül a szivattyú. Azt lehet mondani, hogy a kerti szivattyú árak nagyon széles skálán mozognak, az olcsó modellek mellett, vannak közép és felső árkategóriába eső változatok is. Az árkialakítás sok mindentől függ, többek között a készülék típusától, márkájától, teljesítményétől, illetve egyéb műszaki paraméterektől.