Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.05.27

VIDEÓ ! Festményeket, ikonokat találtak egy kocsiban az M70-esen Letenyénél

A pénzügyőrök a napokban az M70-es autóúton egy szerb forgalmi rendszámú személygépjárművet ellenőriztek, melyekben a kulturális javak körébe tartozó festményeket és ikonokat találtak. 
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai a napokban az M70-es autóúton ellenőriztek egy szerb forgalmi rendszámú személygépkocsit.
Az ellenőrzés során a pénzügyőrök azt észlelték, hogy az autó csomagterében lepedővel letakart festményeket és dobozokba csomagolt ikonokat, illetve egy képkeretet szállítanak. A tételes vizsgálat során összesen 4 darab festmény, 22 darab ikon és 1 darab képkeret került elő.

Az előzetes szakvélemény alapján a szállított alkotások a kulturális javak körébe tartozó képző- és iparművészeti alkotások, melyeknek Magyarországból történő kiviteléhez szükséges engedéllyel nem rendelkeztek.  A pénzügyőrök a másfélmillió forint becsértékű műalkotásokat lefoglalták, és visszaélés kulturális javakkal bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tettek a Rendőrség illetékes nyomozó hatóságának.  Tájékoztatta a Letenye Médiát május 27-én a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága. (Fotó - videó: vám.nav.gov.hu médiaszerver)