Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.05.03

Videó ! Biztonsági őr réztolvajokat értek tetten Keszthelyen

Keszthelyen, a Sömögye dűlőnél fogták el a keszthelyi járőrök 2013. április 26-án hajnalban azt a két férfit, akiknek autójában közel 500 kilogramm rézkábel volt.

 (Fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

A gyanú szerint a férfiak egy harmadik társuk tulajdonában lévő Renault-val indultak haza, amikor a keszthelyi rendőrök ellenőrizték őket. Az autó átvizsgálásakor a csomagtartóban – feldarabolva - több száz méter különböző vastagságú rézvezetéket találtak a rendőrök, ezért előállították a két férfit.
A nyomozás során kiderült, hogy a két férfi azon a telephelyen dolgozik biztonsági őrként, ahonnan a kábeleket ellopták. Elmondásuk szerint 2013. április 25-én reggel egy harmadik társukkal az épület tetején lévő külső vezetékeket levágták, majd körülbelül 1 méteres darabokra aprították fel és a Renault-ba bepakolva a lopott kábeleket dánszentmiklósi otthonukba vitték. A keszthelyi rendőrök akkor ütöttek rajtuk, amikor a második szállítmánnyal Dánszentmiklósra indultak. A férfiak kihallgatásával egy időben a rendőrök házkutatást tartottak a három férfi otthonában, ahol megtalálták az ellopott fémhulladékot.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az 59 éves H. Tibor, a 35 éves Zs. Zoltán és a 35 éves M. János dánszentmiklósi lakosok ellen. Mindhárom gyanúsított szabadlábon védekezik.
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság - 2013.05.03.