Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.11.21

Több mint 28 nagy értékű autót lopott el a zalai duó

A napokban tettek pontot a zalai zsaruk két férfi ügyére, akik több mint 28 nagy értékű autót loptak el itthon és külföldön.

A nyomozás  azzal vette kezdetét, hogy még 2018-ban Zalaegerszeg Botfa városrészében igazoltattak egy autóst, aki egy Jaguárral közlekedett.  Az ellenőrzés során kiderült, hogy a kocsit még abban az évben Szlovákiából lopták el.

Ezt követően az egyenruhások elmentek a zalaegerszegi férfi bérel garázsába is, ahol nagyon sok - többségükben Fordokból származó - autóalkatrészt találtak. A nyomozás során a férfi társát is kihallgatták, aki a gyanú szerint közreműködött az autólopásokban.

A külföldi társhatóságokkal való egyeztetést követően kiderült az is, Zalaegerszegen 14 külföldről származó autó alkatrészét is tárolták a tolvajok.

A férfiakat őrizetbe vették a rendőrök, egyikük részletes beismerő vallomást tett.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztálya a két férfi ügyében a lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás esetében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes, Zala megyei ügyészségnek - tájékoztatott szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

zala-megye-lopott-auto-1.jpg

(A Szlovákiából ellopott Jaguár. Fotó: ZMRFK)

zala-megye-lopott-auto-2.jpg

(Autókat bontottak szét a zalaegerszegi bérelt lakásban. Fotó: ZMRFK)

 


loading...