Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.09.10

A Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak az ügyében, aki gépjármű oktatás közben nem félreérthető jellegű megjegyzéseket tett fiatal tanítványának.

A megállapított tényállás szerint egy zalaegerszegi kft. gépjárművezető-szakoktatója 2022 februárjában tartotta első vezetési óráját a sértettnek, mely közben zavarba ejtő és intim tartalmú kijelentéseket tett.

szemeremsertes.jpg

(A fotó illusztráció: Pixabay/Victoria rt)

Ezt követően a fiatal felnőttkorú nő még egy alkalommal vett órát a férfitől, ahová az előzmények miatt barátnője is elkísérte. A vezetés során a férfi ismét szemérmetlen tartalmú megjegyzéseket tett a lánynak - mint pl.  „nyálazzam meg a bal cicidet, utána meg a jobbikat, utána meg megyünk lejjebb is, jó?...” -barátnője füle hallatára. A második órát követően a sértett otthagyta a vezetést oktató iskolát.

A vádlott az órákon tanúsított viselkedésével és kijelentésével olyan szeméremsértő magatartást tanúsított, amellyel megsértette a nő emberi méltóságát. A férfi tettével folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétségét valósította meg, ezért őt a bíróság 2 évre próbára bocsátotta.

 A büntetővégzés jogerős - tájékoztatta honlapunkat dr. Vándor Virág, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

Előzmények itt: A molesztáló zalai gépkocsi oktató esete.